• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στόχος μου η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε σύσκεψη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπροσώπους Φορέων που πραγματοποίησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε σύσκεψη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπροσώπους Φορέων που πραγματοποίησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η κυβέρνησή μας θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στο δημαρχείο Δωρίδος στην Άμφισσα.

    «Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι και το μήνυμα της σημερινής μέρας. Γιατί το Πολυτεχνείο ήταν τελικά μία γιορτή ενότητας. Ενωμένη η νεολαία μας τότε, μακριά από τις όποιες κομματικές ή πολιτικές προτιμήσεις, αγωνίστηκε για Δημοκρατία και Ελευθερία», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    «Σήμερα, που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός. Και προσωπικά θα αγωνίζομαι πάντα να στρέφω την προσοχή μου και την προσοχή της κυβέρνησης, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών».

    «Και αν μου επιτρέπεται και μία παρατήρηση: Αυτά θα κρίνουν και την εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα γίνει το 2023. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε, αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απ’ έξω. Καμία από τις κρίσεις που η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια δεν την προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι. Μετατρέπουμε, όμως, τις κρίσεις σε ευκαιρίες, στεκόμαστε κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, η πολιτική μας έχει ένα έντονο κοινωνικό πρόσημο. Αποφύγαμε τα οριζόντια μέτρα, ακριβώς γιατί κρίναμε ότι έπρεπε τους πόρους, τους οποίους μάς προσφέρει η υψηλή ανάπτυξη, να τους διαθέσουμε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και σε αυτήν τη γραμμή θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σημαντικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σήμερα που μιλάμε κατατίθεται στη Βουλή ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο αφορά συνταξιοδοτικά ζητήματα. Λύνονται κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά νομοθετείται και το επίδομα στήριξης, το οποίο θα δώσουμε στους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο, 250 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν – στον βαθμό που αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός – οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας τις επιπτώσεις από την παγκόσμια έκρηξη των τιμών, αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

     Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε σύσκεψη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπροσώπους Φορέων που πραγματοποίησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    «Εδώ και τρεις εβδομάδες τρέχει η δράση του “Καλαθιού του Νοικοκυριού“. Λοιδορήθηκε από πολλούς. Είπαμε όμως όχι, θα το παλέψουμε και θα κοιτάξουμε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να παρέμβουμε στην αγορά, ώστε να δρομολογήσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό μεταξύ των σούπερ μάρκετ, να εξασφαλίσουμε ότι οι τιμές σε ένα βασικό καλάθι προϊόντων, που χρειάζονται τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, θα βαίνουν μειούμενες και αυτό γίνεται, σήμερα που μιλάμε. Αυτά είναι τα σημαντικά, αυτά ενδιαφέρουν τους πολίτες», πρόσθεσε.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι τοπικοί φορείς έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναζητούν λύση, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι την επόμενη πενταετία έχει προγραμματιστεί να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ στη Φωκίδα για δημόσιες επενδύσεις και κρίσιμες υποδομές οδικών διασυνδέσεων, άρδευσης και παραγωγής.

    Τόνισε την εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου επτά σημείων, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για την αποκατάσταση, αειφόρο ανάπτυξη και προστασία από την κλιματική αλλαγή του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Συνεδριακού Κέντρου Δελφών, με πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για συνεδριακό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Άμφισσα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το εργαστήρι του τελευταίου Έλληνα κουδουνά από τα Σάλωνα, Χρήστου Παπαδήμα, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του στον χώρο του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα τους ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθείται για την κατασκευή, τηρώντας την παραδοσιακή τεχνοτροπία.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Δένδιας: Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο – Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

    Μητσοτάκης: Το Πολυτεχνείο ήταν μια κορυφαία στιγμή εθνικής ανάτασης – Θυμόμαστε, τιμούμε, προχωρούμε



    ΣΧΟΛΙΑ