• Πολιτική

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πλήρης στήριξη στον Μαργαρίτη Σχοινά

    Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος Κομισιόν

    Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος Κομισιόν


    Την πλήρη στήριξή τους στον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν δημοσίως ανώτατοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, μετά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για ενδεχόμενη συμμετοχή του Μαργαρίτη Σχοινά στην υπόθεση “Qatar Gate”, διευκρινίζοντας ότι ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της Κομισιόν για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

    Λίγες ώρες μετά από την αποκλειστική δήλωση του περιβάλλοντος του κ. Σχοινά στο mononews, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, ήταν απολύτως σαφής, αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ: «Οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές».

    Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

    Από την πλευρά του ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, κάλεσε για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εξωτερικής επιρροής στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα το Κατάρ να έχει προσεγγίσει και ανθρώπους εντός της Κομισιόν.

    Υπενθυμίζεται ότι σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο mononews χθες το μεσημέρι, στενός συνεργάτης του Έλληνα Επιτρόπου πήρε σαφείς αποστάσεις από δημοσιεύματα που επιχειρούν να τον εμπλέξουν στο σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι σχετικές επαφές του Ευρωπαίου Επιτρόπου με αξιωματούχους σε Βρυξέλλες και Κατάρ ήταν δημόσιες και έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ και ο ίδιος ο κ. Σχοινάς έχει κάνει σχετικά tweets.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κοινωνικού χαρακτήρα η φωτογραφία με την Εύα Καϊλή, τονίζει στο Mononews το περιβάλλον του Μαργαρίτη Σχοινά



    ΣΧΟΛΙΑ