• Πολιτική

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κοινωνικού χαρακτήρα η φωτογραφία με την Εύα Καϊλή, τονίζει στο Mononews το περιβάλλον του Μαργαρίτη Σχοινά

    Μαργαρίτης Σχοινάς, Εύα Καϊλή, Γιάννης Τσακίρης

    Μαργαρίτης Σχοινάς, Εύα Καϊλή, Γιάννης Τσακίρης


    Αποστάσεις από δημοσιεύματα που επιχειρούν να τον εμπλέξουν στο σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή παίρνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σύμφωνα με ανθρωπους του περιβάλλοντός του.

    Όπως προκύπτει από αποκλειστικές τους δηλώσεις στο Mononews, αναφορικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από φωτογραφίες που απεικονίζουν την κ. Καϊλή μαζί με τον κ. Σχοινά, τόνισαν ότι αυτές ήταν «κοινωνικού χαρακτήρα και μη προγραμματισμένες, έγιναν στο Άμπου Ντάμπι και όχι στο Κατάρ και στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ στο οποίο εκτός από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρών ήταν και ο κ. Γιάννης Τσακίρης υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

    Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις στο περιθώριο της συνάντησης και με πρωτοβουλία των υπολοίπων, «ο κ. Σχοινάς προσεκλήθη για ένα καφέ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Σχοινάς με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για θέματα αθλητισμού, προσεκλήθη στον εναρκτήριο ποδοσφαιρικό αγώνα του Μουντιάλ μαζί με τον γγ του ΟΗΕ και τον πρόεδρο της ΔΟΕ.

    Και οι τρεις αξιωματούχοι παραβρέθηκαν.

    Για το ίδιο θέμα και ως απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα, το περιβάλλον Σχοινά τονίζει «ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα μπορούσε να απέχει από το πρώτο μεγάλο Παγκόσμιο μεταπανδημικό αθλητικό γεγονός».

    Όσον αφορά το θέμα των θανάτων ξένων εργατών κατά την προετοιμασία του Μουντιάλ του Κατάρ, το περιβάλλον Σχοινά υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση για τα εργασιακά θέματα και η θέση της ΕΕ αντανακλάται πλήρως μέσα από τις σχετικές εκθέσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

    Ενώ, τονίζεται με νόημα ότι για το λόγο αυτό όταν ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε την περιοχή, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας οι οποίοι και τον ενημέρωσαν.

    Επίσης, τονίζεται ότι όλες οι σχετικές επαφές του Ευρωπαίου Επιτρόπου με αξιωματούχους σε Βρυξέλλες και Κατάρ ήταν δημόσιες και έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ και ο ίδιος ο κ. Σχοινάς έχει κάνει σχετικά tweets.

    Διαβάστε επίσης:

    Eύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας στην Ελλάδα

    Εύα Καϊλή: Πώς έγινε η έρευνα των Βέλγων που αποκάλυψε τα €750.000



    ΣΧΟΛΙΑ