• Business

    Ετοιμάζει την «κωλοτούμπα» ο Καμμένος; Αναβάλλονται για την Τρίτη οι εξελίξεις


    Για την Τρίτη αναβάλλονται οι όποιες εξελίξεις στο θέμα Μουζάλα, καθώς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση, αλλά όχι και στον Γιάννη Μουζάλα, όμως επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις την ερχόμενη Τρίτη, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεταβαίνει σήμερα για προγραμματισμένο ταξίδι.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις διευκρινίσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι η εθνική γραμμή όσον αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ δεν έχει αλλάξει, ενώ πηγές του κόμματος ξεκαθάριζαν πως υπεράνω όλων αυτή τη στιγμή είναι η «μάχη» της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, την οποία οι ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υπονομεύσουν.

    Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ρίξει τους τόνους, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως δε ζητά τίποτα από τον πρωθυπουργό και δε στέλνει κανένα τελεσίγραφο, όμως ζητά την παραίτηση του Γ. Μουζάλα για μία δήλωση που, όπως είπε, «έδωσε τροφή σε εθνομηδενιστές».

    Κατονόμασε μάλιστα ως «εθνομηδενιστές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την πρώην βουλευτίνα Μαρία Ρεπούση, που σχολίασαν αρνητικά τη στάση του απέναντι στον Γ. Μουζάλα.

    Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από όλα αυτά είναι ότι οι αποφάσεις για την τύχη του Γιάννη Μουζάλα αναβάλλονται για λίγες μέρες, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να παραμένουν πάντως ανυποχώρητοι στην απαίτησή τους για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (με εξαίρεση τον βουλευτή Κώστα Ζουράρι που πήρε αποστάσεις από τη θέση αυτή), αλλά να ρίχνουν εμφανώς τους τόνους, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την πρώτη σοβαρή κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από τότε που άρχισαν να «συγκατοικούν» στην κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ