• First Top Stories

    Επιθετικός Κυριάκος: Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα

    ”ı̘flÛÙÁÍ „È· ‰Â˝ÙÂÒÁ Áϛҷ ÙÁÌ ‘ÂÙ‹ÒÙÁ 17 …ÔıÎflÔı 2013, Á ÛıÊfiÙÁÛÁ ÛÙÁÌ ÔÎÔÏ›ÎÂÈ· ÙÁÚ ¬ÔıÎfiÚ ÙÔı ÔÎıÌÔÏÔۘ‰flÔı ÙÔı ıÔıÒ„ÂflÔı œÈÍÔÌÔÏÈÍ˛Ì Ôı ·ˆÔÒ‹ ÙÔÌ Ì›Ô Í˛‰ÈÍ· ˆÔÒÔÎÔ„fl·Ú ÂÈÛÔ‰fiÏ·ÙÔÚ, ÙÈÚ ‰È·‰ÈÍ·ÛflÂÚ ÒÔ˛ËÁÛÁÚ ÙÁÚ ÍÈÌÁÙÈ͸ÙÁÙ·Ú ÛÙÔ ƒÁϸÛÈÔ, ÙÁÌ ›ÓÔ‰Ô ÏÔÌflÏ˘Ì ‰ÁÏÔÛfl˘Ì ı·ÎÎfiÎ˘Ì Û ‰È·ËÂÛÈϸÙÁÙ· Í·È Ù˘Ì ·ÔνÛÂ˘Ì ÛÙÔÌ ÂıÒ˝ÙÂÒÔ ‰ÁϸÛÈÔ ÙÔÏ›·. ”ÙÔ ÛÙÈ„ÏȸÙıÔ Ô ıÔıÒ„¸Ú ≈Û˘ÙÂÒÈÍ˛Ì  ıÒÈ‹ÍÔÚ ÃÁÙÛÔÙ‹ÍÁÚ. (EUROKINISSI/ Ÿ”‘¡”  ¡‘ŸÃ≈—«”)


    Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόσο για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας όσο και για τα θέματα ασφαλείας του πολίτη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την οικονομία, ότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και ότι επαναλαμβάνει όσα έκανε και το πρώτο εξάμηνο του 2015 και ότι για τα θέματα ασφαλείας καθοδηγείται από αριστερές ιδεοληψίες.

    Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Αναρωτιέμαι αν αντέχετε να κλείσετε τη διαπραγμάτευση ή αναζητάτε μία ηρωική έξοδο, για να επαναφέρετε το διχασμό μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας, η ΝΔ είναι εδώ για να τα αποτρέψει”, αφήνοντας και αιχμές για “σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης”.

    Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι “Οι πολίτες σήμερα αισθάνονται ανασφαλείς, γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι η χώρα επιστρέφει στην τραγική πραγματικότητα του πρώτου εξαμήνου του 2015. Δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες, είχατε πει ότι η αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου, αλλά ήδη είναι 20 Απριλίου και δεν θα έχει κλείσει σε δύο μέρες. Μαζί με την υπομονή των πολιτών εξαντλούνται και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους”.

    Προσέθεσε ότι η μόνη αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση είναι στα πρόσωπα, στη θέση του κ. Βαρουφάκη έβαλε τον κ. Τσακαλώτο και ότι παίζει σκληρό πόκερ με τη διαπραγμάτευση.
    “Γυρίσατε από την Ουάσινγκτον, φέρατε κι άλλα μέτρα”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι το συνολικό πακέτο μέτρων θα φτάσει τα 12 δισ. ευρώ και ότι οι δανειστές στην ουσία ζητούν την ψήφιση προληπτικών μέτρων γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

    “Δεν έχετε σχέδιο και δεν έχετε αποφασιστικότητα να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν τις πιστεύετε τις μεταρρυθμίσεις,, κ. Τσίπρα και γι’ αυτό αποτύχατε. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σε ακόμα πιο έντονο ύφος και αυτή τη φορά με προσωπικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε “Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στο δικό σας ψεύτικο κόσμο. Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο”, κατηγορώντας τον ότι διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες ακόμα και στα θέματα ασφάλειας. “Μιλήσατε για τις σχέσεις της αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από τη μήτρα της άκρας αριστεράς”.

    “Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς”, συνέχισε.

    Απαντώντας στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς, είπε “Δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς κέντρου. Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη”.

    Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με τις προθεσμίες και υπενθύμισε την δήλωση του κ. Μουζάλα ότι “Μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία”.

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε έντονα ότι το ερώτημά του σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης – που παραμένει κλειστή εδώ και 33 μέρες – είναι ακόμα χωρίς απάντηση, λέγοντας μάλιστα ότι “Αν ήμασταν στη θέση σας δεν θα υπήρχαν Ειδομένες και δεν θα υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες”.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οριστικά το ΦΠΑ στο 24% – Συμφώνησαν οι δανειστές



    ΣΧΟΛΙΑ