• Πολιτική

    Επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο – Τον υποδέχονται με κλειστά μαγαζιά και απεργία

    • NewsRoom


    Την Πέμπτη 3 Μαΐου αναμένεται να επισκεπτεί τη Λέσβο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Οι κάτοικοι του νησιού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απερίγραπτη κατάσταση του προσφυγικού και την οικονομική δυσχέρεια αναμένεται να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό με κλειστά τα καταστήματα και απεργίες ενώ θα μεταβούν στη Λέσβο για να διαμαρτυρηθούν για τον ίδιο λόγο και κάτοικοι της Χίου.

    Σημειώνεται πως το συντονιστικό όργανο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου ζήτησε από όλους τους κατοίκους και φορείς να ξεσηκωθούν ενόψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης. Αυτό που ζητάνε είναι λύσεις σε δύο φλέγοντα ζητήματα: τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ και το θέμα των μεταναστών.

    Προκειμένου να τηρηθεί τάξη στο νησί θα μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός.

    Για τις 3 Μαΐου, το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε συγκεκριμένα: απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου. Συγκεκριμένα η ομιλία Τσίπρα θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

    Στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν και Χιώτες. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη. Θα υπάρξει ακόμα συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς ζητά από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό να μην πάνε για να μιλήσουν στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, αλλά να σταθούν δίπλα στους πολίτες της Λέσβου. Να επιλέξουν επιτέλους αν είναι με την κυβέρνηση ή με τους κατοίκους της Λέσβου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Μαρινάκη-Τζανακόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγκαλος: Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεβέντης: Φεύγουν από το κόμμα μου όσοι θέλουν να είναι «δερβέναγες»



    ΣΧΟΛΙΑ