• Πολιτική

    Πάγκαλος: Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Πάγκαλος

    Θεόδωρος Πάγκαλος


    Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ευθυνών των Ελλήνων στρατιωτών για την καταστροφή της Σμύρνης, σχολίασε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

    “Τίποτα καινούργιο δεν λέει ο κ. Ερντογάν. Όλα αυτά είναι συγκροτημένα στοιχεία της τουρκικής παράκρουσης κάθε φορά που αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα ή στην επιρροή της στην Ιστορία”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: “Θα καλέσω τον κ. Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει, δεν τον πολυαγαπούν εκεί πέρα”.

    Επανέλαβε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις είναι “πάγια χαρακτηριστικά της τουρκικής μυθοπλασίας”, το ζητούμενο είναι ότι “ο Ερντογάν όπως και οι αντίπαλοί του θα αποθρασυνθούν για τις εκλογές”.

    Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, λέγοντας πως “το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν”.

    Κληθείς να απαντήσει στο αν βλέπει κάποια θετική εξέλιξη στην ιστορία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: “Δεν μπορεί να έγινε λάθος από την πλευρά των παιδιών, έγινε λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας”.

    “Στον Έβρο να μην κάνουμε περιπόλους μέσα στο τουρκικό έδαφος, γιατί μας συλλαμβάνουν και ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και στο Αιγαίο να μην πηγαίνουν νεαροί να αφήνουν το φραπέ τους.

    Δεν ξέρω αν θα απελευθερωθούν οι δύο μετά από τις εκλογές. Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και θα’ πρεπε να παραιτηθεί ο ΥΕΘΑ. Θα έπρεπε να έχουν πει στα περίπολα να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος”.



    ΣΧΟΛΙΑ