• Πολιτική

    Ένταση στην Άμφισσα: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη τσιγγάνα, όταν διέρρηξαν το σπίτι του

    Δολοφονική επίθεση σε 65χρονο επιχειρηματία στο Φάληρο - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση


    Τεταμένη είναι η κατάσταση στην πόλη της Άμφισσας μετά τον φόνο μιας 13χρονης τσιγγάνας από ιδιοκτήτη σπιτιού, όταν αντιλήφθηκε ομάδα τσιγγάνων να έχει διαρρήξει το σπίτι του.
    Ο δράστης (Π. K.) έχει διαφύγει και αναζητείται, είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης. Όταν αντιλήφθηκε μια ομάδα τσιγγάνων να έχουν διαρρήξει το σπίτι του, τους καταδίωξε πυροβολώντας εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα. Όμως, τα σκάγια τραυμάτισαν θανάσιμα το κορίτσι που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρισκόταν σε κοντινό σημείο.
    Η σορός της 13χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροτομή, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό ότι ήταν νεκρή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του ΚΤΕΟ ξέσπασε αναταραχή. Κάποιοι από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί και στο νοσοκομείο. Μάλιστα, επιτέθηκαν εναντίον του μαγαζιού του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

    Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να μην ξεφύγει η κατάσταση, η οποία προς το παρόν παραμένει τεταμένη.
    Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην Άμφισσα ο αριθμός των διαρρήξεων κατοικιών, κυρίως από ομάδες τσιγγάνων, έχει αυξηθεί δραματικά, την ώρα που οι αστυνομικοί της ευρύτερης περιοχής καταγγέλλουν ελλείψεις, καθώς ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους μετακινείται από το Αστυνομικό τμήμα της πόλης σε όμορες διευθύνσεις, όπως ανέφερε πρόσφατα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη αντίδραση μεταξύ των κατοίκων στην αποκάλυψη του προγράμματος της κυβέρνησης για την «Εθνική στρατηγική για τους Ρομά». Η πόλη έχει επιλεγεί ώστε να είναι το πρώτο μέρος στο οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την  μεταβατική μετεγκατάσταση εντός κατάλληλα οργανωμένου χώρου 45 οικογένειών ρομά, με πληθυσμό 250 ατόμων. Στην εν λόγω έκταση προβλέπεται να διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές για την εγκατάσταση 45 οικιών και Πολύκεντρου για τη στέγαση των κοινωνικών υπηρεσιών και κοινόχρηστων χώρων.



    ΣΧΟΛΙΑ