• Πολιτική

    Ελένη Σουρανή: Πρέσβειρα στη Ρώμη το επόμενο πόστο για τον άνθρωπο-κλειδί του Κυριάκου Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Ελένη Σουρανή

    Ελένη Σουρανή


    Με απόφαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κομβικό ρόλο στα ελληνοτουρκικά, η Ελένη Σουρανή, αναλαμβάνει επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση της κ. Σουρανή στη Ρώμη θα γίνει στα τέλη του χρόνου.

    Σύμφωνα με «Τα Νέα», ήταν προσωπική επιλογή της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού να θέσει τον ορίζοντα της αποχώρησής της.

    Μένει να διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχός της στο Μέγαρο Μαξίμου και ποιος θα συνεχίσει να χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα που έχει αναλάβει -τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις κινήσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας Μεγάρου Μαξίμου με την τουρκική ηγεσία.

    Ο κομβικός ρόλος της Ελένης Σουρανή φάνηκε για μια ακόμη φορά μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Μετά την συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρχει απευθείας επικοινωνίας χωρίς την παρέμβαση τρίτων, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Όπως είχε μεταδώσει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν, αποκάλυψε πως το σημαντικότερο θέμα στο οποίο συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν να συνεννοούνται απευθείας μέσω των απεσταλμένων τους Ιμπραήμ Καλίν και Ελένης Σουρανή.

    «Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη, όπως κάνουμε και σήμερα(στις Βρυξέλλες). Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα επικοινωνούμε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν και της ειδικής απεσταλμένης του κυρία Ελένη (Σουρανή) και θα κάνουμε τα βήματα μας. Η συνάντηση μας με τον Μητσοτάκη, γι αυτούς ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά», πρόσθεσε για το ζήτημα ο Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Mononews100: Ελένη Σουρανή



    ΣΧΟΛΙΑ