• Πολιτική

    Εκπλήξεις και καραμπόλες: Ποια γνωστά ονόματα έμειναν εκτός Βουλής

    • NewsRoom
    βουλη

    Ελληνική Βουλή


    Μεγάλες ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής έφεραν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου καθώς πολλά ηχηρά και γνωστά ονόματα δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους και να εκλεγούν βουλευτές.

    Ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, μένει εκτός ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Νίκος Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου.

    Στην Ά Αθηνών, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Άγγελος Συρίγος, ενώ τελικά η Φωτεινή Πιπιλή που αρχικά φαινόταν ότι θα μείνει εκτός «βλέπει» τελικά την είσοδό της στην Βουλή καθώς συγκέντρωσε στην εκλογική της περιφέρεια 19.144 ψήφους.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

    Στον Βόρειο Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδρες με γνωστά ονόματα καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε εκτός Κοινοβουλίου την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ.

    Η μεγάλη έκπληξη στο Δυτικό Τομέα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ,  είναι η εκλογή του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου που «έφαγε» τον «παλιό»γιατρό, Γεράσιμο Γιακουμάτο.

    Εκλογικό θρίλερ διαδραματίζεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών: Ο Παπαχριστόπουλος αφήνει εκτός τον Κουρουμπλή για 17 σταυρούς. Εκτός μένουν επίσης και ο Νίκος Τόσκας και ο Παναγιώτης Ρήγας.

    Η μεγάλη ανατροπή έγινε στον Νότιο Τομέα καθώς η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει αρκετούς νέους υποψηφίους δημιουργώντας έτσι πρόβλημα σε γνωστά πρόσωπα που εκλέγονταν τα προηγούμενα χρόνια. Η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνουν έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται επίσης η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης. Επίσης εκτός βουλής μένουν και οι «πρόθυμοι» να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην τότε κυβέρνηση, Σπύρος Δανέλλης (40ς στο Ηράκλειο) και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έρχεται 4η για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

    Αυτός που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο νομό Χανίων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος άφησε εκτός τον επίσης υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα,  Γιώργο Σταθάκη. Με την ενσωμάτωση σταυρών στο 82.27%, ο Παύλος Πολάκης έλαβε 12.570 ψήφους και ο Γιώργος Σταθάκης 9.754, ενώ σε αρκετή απόσταση βρίσκεται η Βάλια Βαγιωνάκη με 2.366 ψήφους.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ