• Πολιτική

    Εκτός Βουλής οι «πρόθυμοι» Παπακώστα, Θεοχαρόπουλος, Κουίκ, Χρυσοβελώνη

    • NewsRoom

    Κατερίνα Παπακώστα


    Εκτός βουλής φαίνεται πως μένουν, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα,  αρκετοί από τους βουλευτές οι οποίοι προσέφεραν την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ζήτημα της Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και αρκετοί υπουργοί των ΑΝΕΛ οι οποίοι πρόδωσαν τον Πάνο Καμμένο για να κρατήσουν το υπουργείο τους.

    Στον Νότιο Τομέα εκτός Βουλής μένει προς το παρόν η Κατερίνα Παπακώστα (7η στον Νότιο Τομέα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6 βουλευτές), η πρόεδρος του ΝΕΟ η οποία μετά την αποτυχία της στις ευρωεκλογές, κατέβηκε με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές. Η κα Παπακώστα είχε εγκαταλείψει τη ΝΔ προκειμένου να μπει λίγο αργότερα στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας τη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

    Εκτός μένει και ο Τέρενς Κουίκ (5ος για τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα) και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4η για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία), τα δύο πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που πρόδωσαν τον Πάνο Καμμένο για να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και να διατηρήσουν τις καρέκλες τους στην κυβέρνηση. Αντίθετα, στην επόμενη Βουλή παραμένουν ο Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισα) και ο Κώστας Ζουράρις (Α Θεσσαλονίκης), ενώ τη μάχη φαίνεται πως κερδίζει οριακά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Δυτικός Τομέας).

    Μακριά από τη Βουλή μένει προς το παρόν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (8ος στον Νότιο Τομέα για τον ΣΥΡΙΖΑ), το πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος πρόδωσε την Φώφη Γεννηματά για να γίνει για λίγους μήνες υπουργός Τουρισμού. Αντίθετα, βουλευτής εκλέγεται ο Θάνος Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανία) αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης (Β Πειραιά).



    ΣΧΟΛΙΑ