• Πολιτική

    Αιχμές Καϊλή κατά Ανδρουλάκη: Η τοξικότητα Πολάκη πρέπει να καταδικαστεί από όλους χωρίς μισόλογα

    • NewsRoom
    Αιχμές Καϊλή κατά Ανδρουλάκη: Η τοξικότητα Πολάκη πρέπει να καταδικαστεί από όλους χωρίς μισόλογα

    Εύα Καϊλή


    Αιχμές για τη στάση ίσων αποστάσεων που τήρησε η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) έναντι των πρόσφατων θεατρινισμών του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, άφησε με άρθρο της η Εύα Καϊλή, παίρνοντας παράλληλα σκληρή θέση και για τη σκευωρία της Νovartis.

    Η ευρωβουλευτής πήρε θέση στην πολεμική που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ για τη στάση της νέας ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην τοξική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, εντός και εκτός κοινοβουλίου, αλλά και για τη φειδώ που έχει επιδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως προς τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων στη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis, με τις αρχειοθετήσεις των σχετικών δικογραφιών για εννέα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση από την κυβέρνηση Τσίπρα.

    Σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» η κ. Καϊλή αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση ίσων αποστάσεων που τήρησε η Χαριλάου Τρικούπη έναντι των πρόσφατων θεατρινισμών του βουλευτή Χανίων στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής, οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας χωρίς μισόλογα».

    «Οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου», συμπληρώνει η κυρία Καϊλή, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ίσως έτσι να τον σεβαστούν και «οι γνωστοί θρασύδειλοι».

    Στο ίδιο άρθρο και με αφορμή την κριτική που επιμένει να ασκεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ο Παύλος Πολάκης, η ευρωβουλευτής παίρνει σαφή θέση και για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, χαρακτηρίζοντας ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία που δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη, τη «διαρκή αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε.

    Η επίθεση σε Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Σαμαρά, Πικραμμένο, Λυκουρέντζο, Σαλμά απαντάται μόνο σε στυγνά απολυταρχικά καθεστώτα», σημειώνει η Εύα Καϊλή και γι΄αυτό, τονίζει, «δεν επιτρέπεται να “αρχειοθετηθούν” οι ευθύνες όσων συντόνισαν μια τέτοια εξτρεμιστική επίθεση σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων».

    Κλείνοντας η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής κάνει λόγο για «παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς», η οποία στοχοποιεί «όποιον αναδεικνύει τις ωμές και κυνικές μηχανορραφίες της ακόμη και αν είναι στέλεχός τους» και προειδοποιεί ότι η τακτική αυτή θα κλιμακωθεί περαιτέρω με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ «ως επιλογή αξιοπρέπειας όσων εγκλωβίστηκαν σε ένα κάποτε αντισυστημικό κόμμα».

    «Η έλλειψη επιχειρημάτων, η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, τους οδηγεί σε μια νέα σύγκρουση με την πραγματικότητα που ελπίζουμε πως σύντομα θα τους στείλει στα ασήμαντα ποσοστά που κατέχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί δεν αρκεί μια συγνώμη», καταλήγει σε δηκτικό ύφος η Εύα Καϊλή.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ