Πολιτική

Μητσοτάκης προς ΕΣΕΕ: Υλοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις για οριζόντιες μειώσεις σε φόρους και εισφορές

  • NewsRoom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση σήμερα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον εμπορικό κόσμο της χώρας για τη στήριξη που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και τον υψηλό δείκτη συμμόρφωσης που επέδειξε σε αυτά.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων για οριζόντιες μειώσεις σε φόρους και εισφορές με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για την ενεργειακή εξοικονόμηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας σημείωσε πως «η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, που υπήρξε καθοριστική για την επιβίωσή τους στα πρώτα κύματα της πανδημίας, πρέπει τώρα να μετεξελιχθεί σε ένα πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών και τόνωσης της ρευστότητας, με βελτίωση των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΜμΕ μέσω του τραπεζικού συστήματος και του νέου ΕΣΠΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν

Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022ΣΧΟΛΙΑ