• Top Stories

    Dombrovskis: Η αξιολόγηση φτάνει στο τέλος της

    Valdis Dombrovskis

    Valdis Dombrovskis


    Συμφωνία επί της αρχής με σκοπό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι η πρόταση της Κομισιόν για την οικονομία, αλλά και μέτρα έκτακτης ανάγκης, είναι τα νέα που μας έρχονται από τη Washington, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Θέματα του Ευρώ. Valdis Dombrovskis.

    Αυτή τη στιγμή οι επικεφαλής εργάζονται με την ελληνική πλευρά για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας με «βασικό σενάριο» τις προβλέψεις της Κομισιόν για τα νούμερα της οικονομίας και ταυτόχρονα δουλεύουν πάνω και σε σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που επαληθευτούν τα ζοφερά σενάρια του ΔΝΤ.

    Ο Dombrovskis είπε ότι στη Washington συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της Επιτροπής ως βάση για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους θεσμούς.

    «Δεν μπορούμε να βάλουμε καμία διορία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, καθώς αρχικά έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο φθινόπωρο», δήλωσε σχετικά με ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα υπάρξει τεχνική συμφωνία μεταξύ κλιμακίων πριν το Πάσχα.

    Συνέχισε τονίζοντας τη σημασία τήρησης των δεσμεύσεων του Μνημονίου και πως αυτές οι δεσμεύσεις στην ουσία είναι η βάση για τις όποιες διαπραγματεύσεις.

    Επίσης ο Dombrovskis απέκλεισε την πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup του Amsterdam επαναλαμβάνοντας στην ουσία τη δήλωση Σχοινά ότι «Θα υπάρξει μια καταγραφή προόδου» στο Eurogroup και όχι κάτι άλλο.

    «Κάναμε καλή πρόοδο στη Washington και υπάρχει συμφωνία επί της αρχής που τώρα εξερευνούμε στην Αθήνα και χρησιμοποιούμε τα νούμερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και επεξεργαζόμαστε παράλληλα και σχέδια εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που τα πιο δυσοίωνα σενάρια του ΔΝΤ επαληθευθούν».

    Τέλος, ο Επίτροπος αναγνώρισε την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες βδομάδες και εκτιμά πως η πρώτη αξιολόγηση φτάνει στο τέλος της σιγά σιγά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Kyriakos- Mitsotakis

    Ο Κυριάκος έδιωξε τον Παπαμιμίκο και τώρα ετοιμάζεται για το συνέδριο



    ΣΧΟΛΙΑ