ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολιτικό γεγονός και πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου «Τα Αδημοσίευτα»
Κατακερματισμό και αποδεκατισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού αλλά και αρραγές μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC.
Ειδικότερα, βάσει των ευρημάτων, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόεδρος αν και στην πρόθεση ψήφου προηγείται ασιθητά των συνηποψηφίων του.


Τα ποσοστά με προέδρους τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα.
Αντίθετα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.
Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%).
Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.
Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα.

Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (σημ. η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει ο Ν. Φαραντούρης).
Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%. Η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε αμφίρροπο αγώνα καθώς Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας πετυχαίνουν την απόλυτη ισοψηφία (29%).
Τρίτος έρχεται ο Π. Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Α. Διαμαντοπούλου με 12,6%.
Διαβάστε επίσης:
Κοινωνική Αντιπαροχή: Έως το τέλος του έτους ο πρώτος διαγωνισμός
Ελληνικό: Τι ζητά η Περιφέρεια από τη Lamda για τη μαρίνα Αγίου Κοσμά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη