• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Θετική η πλειοψηφία για τα μέτρα στον Έβρο – Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ

    ΝΔ


    Ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης στον Έβρο και το Αιγαίο εμφανίζεται η πλειοψηφία των ερωτώμενων στη νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

    Συγκεκριμένα, «πολύ ικανοποιημένο» δηλώνει το 26% των ερωτώμενων ενώ «αρκετά ικανοποιημένο» το 36%. «Λίγο ικανοποιημένο» δηλώνει το 12% ενώ καθόλου το 21%.

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,6% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,1% και η Χρυσή Αυγή με 2,8%.

    Αποτελεσματικότερος ως πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46% έναντι 22% για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 50% θετικές γνώμες έναντι 39% αρνητικές. Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 21% θετικές έναντι 64% αρνητικές.

    Στην ερώτηση αν «πιστεύετε ότι η λειτουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες είναι σωστό μέτρο και πρέπει να προχωρήσουν ή λανθασμένο και πρέπει να σταματήσουν;» το 48% δηλώνει πως είναι λάθος για τα νησιά του Αιγαίου έναντι 41% που δηλώνει πως είναι σωστό, ενώ για κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα το 51% δηλώνει πως το θεωρεί λάθος έναντι 38% που το θεωρεί σωστό.

    Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (60%) δεν θα ήθελε ένα κλειστό κέντρο στην περιοχή του.

    Σχετικά με τον κορονοϊό, το 79% δηλώνει πως είναι επαρκώς ενημερωμένο, έναντι του 16% που δηλώνει πως δεν είναι.



    ΣΧΟΛΙΑ