• Πολιτική

    Οι δικηγόροι χτυπάνε εκεί που ξέρουν: Δεν γίνονται δίκες, όλοι είναι έξω και το δημόσιο χάνει έσοδα

    δικαστηριο


    Πολλοί απορούν με τους δικηγόρους, που είναι ουσιαστικά ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που συνεχίζει εδώ και μήνες απτόητος τις κινητοποιήσεις του, ακόμα και μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το πόσο «πονάνε» αυτές οι κινητοποιήσεις τα δημόσια ταμεία.

    Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα δικαστήρια, οι δικηγόροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων, με στοχευμένες δράσεις που πλήττουν το Δημόσιο, ενώ αντίθετα προστατεύουν τους πολίτες από πρόστιμα και κατασχέσεις.

    Ειδικότερα, οι δικηγόροι θα απέχουν από υποθέσεις από τις οποίες το κράτος προσδοκά έσοδα (φορολογικές, τελωνειακές, κοινωνικοασφαλιστικές), και θα αποτρέπουν την καταβολή διοικητικών προστίμων σε περιπτώσεις όπου οι υπόχρεοι έχουν εξασφαλίσει προσωρινό δικαστικό «πάγωμα».

    Παράλληλα, με την αποχή τους οι δικηγόροι θα πετύχουν να μην εκδικάζονται υποθέσεις σχετικές με την είσπραξη δημοσίων εσόδων, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία υπέρ του φορολογούμενου, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να προχωρήσουν οι αναγκαστικές εκτελέσεις των τραπεζών: κατασχέσεις και πλειστηριασμοί «παγώνουν» επ’ αόριστον.

    Η αποχή των δικηγόρων εκτείνεται επίσης σε υποθέσεις όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, φορέας κοινωνικής ασφάλισης, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.) είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων.

    Και όλα αυτά δεν θα ισχύσουν για λίγο, αλλά τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων – γεγονός που αναμφίβολα προκαλεί μεγάλο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, που βλέπει τους στόχους της για εισπράξεις να εκτροχιάζονται, την ώρα που οι δικηγόροι γίνονται για τους πολίτες κάτι σαν… Ρομπέν των δασών, γλιτώνοντάς τους από τα «νύχια» του κράτους.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/etsi-sas-ladoname-pos-anakrites-emathan-gia-tis-mizes-tis-ericsson/54902



    ΣΧΟΛΙΑ