• Top Stories

    Δέκατη ημέρα πένθους: Συνεχίζεται η ασάφεια για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς

    • NewsRoom


    Να συνέλθει από το σοκ της καταστροφής προσπαθεί η ελληνική κοινωνία, δέκα ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής στοίχισαν τη ζωή σε 80 άτομα.

    Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες των 76 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και των υπολοίπων τεσσάρων, που υπέκυψαν στο νοσοκομείο.

    Άγνωστο παραμένει εάν η σορός που ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας, η οποία έφερε εγκαύματα, προέρχεται από τη φονική πυρκαγιά και αν προσμετράται στους νεκρούς.

    Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

    Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 11 εγκαυματίες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για 6 ασθενείς στον Ευαγγελισμό, 2 ασθενείς στο ΚΑΤ, 2 ασθενείς στο Θριάσιο και μία ασθενή στο «Γ. Γεννηματάς». Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει το τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία». Την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

    Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πυροσβεστική: Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – 8 οι αγνοούμενοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Fake news» οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ για τους νεκρούς – Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποίησε αυθαίρετα



    ΣΧΟΛΙΑ