• Πολιτική

    Τζανακόπουλος: «Fake news» οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ για τους νεκρούς – Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποίησε αυθαίρετα

    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Επίθεση στα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη νέα έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησε προς τους πολιτικούς συντάκτες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία.

    «Είναι δεδομένο ότι η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές, να οδηγεί σε υπερβολές. Όλα τα κόμματα έχουν παρασυρθεί. Η κριτική και ο καταλογισμός της ευθύνης είναι αναπόσπαστο σημείο της αντιπαράθεσης. Η στάση του κ. Μητσοτάκη έχει κινήσει ένα απίστευτο κύμα προπαγάνδας και παραπλανητικές ειδήσεις. Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί.Θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

    Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ για τον αν γνώριζε η κυβέρνηση και από πότε το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική, πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού μπροστά στις κάμερες το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι όλα fake news.

    Ο κ. Πολάκης δεν είπε ότι χρειάζεται η σφραγίδα του ιατροδικαστή. Είπε είτε ιατροδικαστή, είτε γιατρού. Το δεύτερο σημείο αποσιωπήθηκε. Όταν είχαμε διασταυρωμένο αριθμό νεκρών, εγώ ο ίδιος, στις 2:30 το βράδυ, είπα ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί», επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος.

    Μάλιστα, αναφορικά με τις ευθύνες της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να την καλύψει, λέγοντας πως ενώ δεν πρέπει να συγκαλυφθούν οι ευθύνες, δεν πρέπει να ψάχνουμε για «εξιλαστήρια θύματα». «Η ενημέρωση που είχαμε για το πυροβεστικό σώμα, μέσα στον ελάχιστο χρόνο που εξελίχθηκε η φωτιά, δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση 15.000 ανθρώπων από τον οικισμό. Για τις καταγγελίες, δεν είμαι δικαστής, ούτε διαιτητής», ανέφερε.

    Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη για το ότι και η ίδια η κυβέρνηση νομιμοποίησε τους προηγούμενους μήνες αυθαίρετα στην Αττική, ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε την καταγγελία, λέγοντας πως πότε η κυβέρνηση δεν νομιμοποίησε αυθαίρετα. «Η πολιτική αντιπαράθεση με αυτούς τους όρους δεν είναι ορθή. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνες, διότι ήταν κομμάτι του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε για 40 χρόνια», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, «απαντώντας» με αυτό τον τρόπο στην καταγγελία του αρχηγού της ΝΔ πως ο οργανισμός αντισεισμικής προστασίας παραμένει ακέφαλος από τον περασμένο Νοέμβριο!

    Κατά τ΄άλλα, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε, σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων, πως με τροπολογία που κατατέθηκε απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων. Παράλληλα ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων, ενημερώνοντας πως έως τις 4 είχαν κατατεθεί 429 αιτήσεις, την ώρα που συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο καθαρισμός των περιοχών που έχουν πληγεί.

    Τέλος αποκάλυψε πως μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, η σχετική επιτροπή ολοκληρώνει σχέδιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, το οποίο θα παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο κ. Σταθάκης. Όπως ανέφερε υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγειαλό, που προσδιορίζονται για κατεδάφιση στην Αττική. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ