• Άρθρα

    Σκάνδαλο Folli Follie: Μετά τα άρθρα του mononews, στην ανακρίτρια οι ενδιαφερόμενοι για την κατάθεση έγκλησης εναντίον των Κουτσολιούτσων

    Καίτη Κουτσολιούτσου. Τέως Αντιπρόεδρος Folli Follie

    Καίτη Κουτσολιούτσου. Τέως Αντιπρόεδρος Folli Follie


    Μόλις 8 ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση έγκλησης για τo περίφημo (το μεγαλύτερο από την μεταπολίτευση) σκάνδαλο της Folli Follie, καθώς από τη 1η Νοεμβρίου θα παραγράφονταν όλα τα κακουργήματα της απάτης και της απιστίας , ελληνικό δημόσιο αλλά και οι ιδιώτες αποφάσισαν να δράσουν.

    Βάση του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019 , σε μια προσπάθεια να «αθωώσει»,  άγνωστο γιατί, την οικογένεια Κουτσολιούτσου,  εάν έως τη 31η Οκτωβρίου του 2019 οι εκπρόσωποι του δημοσίου που ζημιώθηκαν από την FOLLI FOLLIE δηλαδή το Υπερταμείο, ο ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΠΥ δεν προσέλθουν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να καταθέσουν έγκληση, τότε οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης «αδυνατίζουν» σε τέτοιο σημείο που καθίστανται ανενεργές.

    Δηλαδή από την 1η Νοεμβρίου δεν θα υπήρχε υπόθεση. Και φυσικά η Ελλάδα για μια ακόμα φορά θα γινόταν ρεζίλι στις παγκόσμιες αγορές. Σε μια εποχή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύσσει ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις.

    Και όλα αυτά στις ΗΠΑ,  όπως αποδείχθηκε με την υπόθεση των δύο Ελλήνων  Γιώργου Νίκα και Τηλέμαχου Λαβίδα , μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών έχουν ασκηθεί οι διώξεις και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

    Άρθρο παρέμβαση του mononews.gr.

    Όμως μετά τον Ιούνιο που ψηφίστηκε ο νέος νόμος,  οι  ημέρες περνούσαν και ουδείς εκ των ενδιαφερομένων είχε καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.

    Το mononews.gr σε άρθρο του στις 8 Οκτωβρίου με τίτλο «Στις 31 Οκτωβρίου «τελειώνουν όλα» για το σκάνδαλο της FOLLI FOLLIE – Οι ευθύνες Αικατερινάρη και Χάλαρη»  αποφάσισε να παρέμβει. Το άρθρο αυτό όπως και το άρθρο της προηγούμενης ημέρας με τίτλο Σκάνδαλο Folli Follie: Ο επενδυτής με τα 500 εκατ. ευρώ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας  δημιούργησαν αίσθηση σε πολιτικούς, δικαστές, εισαγγελείς , ανακριτές και επιχειρηματίες.

    Μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου, άπαντες να κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν.

    Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας έχει καταθέσει έγκληση στην ανακρίτρια κ. Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου,  η  Ένωση Ελλήνων Επενδυτών υπό τον κ. έμπειρο νομικό Γιάννη Κυριακόπουλο ενώ χθες αργά το απόγευμα  το υπουργείο Εργασίας έδωσε εντολή στον επικεφαλής του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

    To mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει οτι με την υπόθεση ασχολείται προσωπικά ο κ. Γιάννης Βρούτσης.  

    Πρόκειται για μια απλή ενέργεια απαραίτητη όμως για την υπόθεση έτσι ώστε να μπορέσει η ανακρίτρια να προχωρήσει στο έργο της. Είναι γεγονός πάντως ότι η ίδια έχει καθυστερήσει υπερβολικά καθώς πηγές λένε ότι χειρίζεται και άλλες υποθέσεις.

    Και θα πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας να βοηθήσει όσο μπορεί. Όσοι έχουν επισκεφθεί την ανακρίτρια λένε ότι δεν έχει ούτε γραμματέα.

    Οι συνολικές ζημιές του δημοσίου

    Συνολικά Υπερταμείο, ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ είχαν στα χαρτοφυλάκια τους μετοχές της Folli Follie αξίας 10,6 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά χάθηκαν καθώς οι μετοχές της FF είναι εκτός διαπραγμάτευσης από το Ελληνικό Χρηματιστήριο.  Άρα η ζημιά είναι τεράστια.

    Για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι περίεργο που ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μίλησε για αυτή την υπόθεση. Σαν να μην υπήρχε.

    Προσοχή.  Εάν δεν κατατεθεί έγκληση, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του σκανδάλου δεν παραπέμπονται για τις συγκεκριμένες κατηγορίες της χρηματιστηριακής απάτης και της απάτης σε βάρος του δημοσίου.

    Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα αυτός που ζημιώθηκε και στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ άλλων και το δημόσιο πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του στην ανακρίτρια.

    Και πρέπει οι νομικοί τους να προσέλθουν στην ανακρίτρια , ανεξάρτητα με τις όποιες κινήσεις έγιναν πριν τον Ιούνιο του 2019 , για να καταθέσουν έγκληση.

    Το βάρος της ευθύνης να μην συγκαλυφθεί η όλη υπόθεση το φέρουν πλέον η επικεφαλής του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη, ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

    Τα βλέμματα όλης της Ελλάδος είναι “πάνω”  στους 3 αυτούς ανθρώπους. Και του ιδίου του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πατάξει την διαφθορά και την ανομία προκειμένου επιτέλους η χώρα να τραβήξει τον Ευρωπαικό της δρόμο.

    Κουτσολιούτσος Folli Follie
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Μέλος ΔΣ Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ