• Άρθρα

    Προς τι λοιπόν ο πανικός με την εκλογή Trump;

    Μαρί Γυπαράκη

    Μαρί Γυπαράκη


    Καμία εντύπωση δεν μου προκάλεσε η νίκη του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ D. Trump. Μέσα στο καλοκαίρι του 2016 έτυχε λόγω Μυκόνου, να συναντηθώ και να συνομιλήσω με πολλούς Αμερικανούς πολίτες.

    Ήταν όλοι παθιασμένοι υπέρ του! Άτομα από το φιλικό μου περιβάλλον διαφώνησαν έντονα με τους υποστηρικτές του Trump , λόγω των ακραίων θέσεων που πήρε κατά την προεκλογική του εκστρατεία και τον κατηγόρησαν ως άξεστο , ρατσιστή και πολλά άλλα μη κόσμια επίθετα. Σήμερα ήρθε με θυμό η 17χρονη κόρη μου, γιατί η καθηγήτρια της, στο σχολείο, μοιράστηκε τον  πανικό της με τα παιδιά και τους συναδέλφους, για το τί μέλλει γενέσθαι στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο, μετά την εκλογή ενός τέτοιου προέδρου.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι Κατ αρχή δεν μας πέφτει κανένας λόγος, γιατί ούτε πολιτεία των ΗΠΑ είμαστε, ούτε τους χρωστάμε ούτε μας χρωστάνε !

    Το να φτάσουν σε σημείο τόσα εκατομμύρια άνθρωποι να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που κατά την άποψη των πολλών, εγκρίνεται ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι γι αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων, είναι ο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει και να τους κυβερνήσει.

    Προς τι λοιπόν ο πανικός ;

    Μήπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ανά τον κόσμο, απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι και οι πιο σωστοί;

    Υπηρξε πανικός στις διεθνείς αγορές; Απο ότι φάνηκε όλα ηρέμησαν μετά τις πρώτες δηλώσεις του.

    Δηλώνει ρατσιστής; Ε και;

    Δηλαδή ξαφνικά θα αρχίσουν τα θέματα με τους αλλόθρησκους ή άλλης φυλής λαούς ; Τόσοι πόλεμοι εδώ και χρόνια με ποια λογική έχουν ξεσπάσει ;

    Και τώρα ερχόμαστε στο επίμαχο θέμα, εμάς τους Έλληνες τι μας κόφτει δηλαδή, αν ο  Trump ή η Hillary Clinton θα κυβερνήσουν ένα κράτος σε μια άλλη ήπειρο; Mήπως θα μπούμε και σε διαδικασία δημοψηφίσματος για το αν θα μιλάμε στους Αμερικανούς ή όχι, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών τους;

    Αντιθετα, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι ένας λαός εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, προτίμησε έναν πολιτικό αρχηγό, ναι μεν με ακραίες θέσεις, αλλά που έχει να αποδείξει από την προσωπική του πορεία ζωής, ότι υπήρξε αγωνιστής, δουλευταράς και αυτοδημιούργητος.

    Δεν είναι άνθρωπος της θεωρίας και των φιλοσοφικών συζητήσεων αλλά ο νέος πρόεδρος δούλεψε ως επιχειρηματίας και δημιούργησε μια δική του αυτοκρατορία. Είχε τις προσωπικές του ήττες και τις νίκες του, Τα κέρδη του και τις ήττες του.

    Σίγουρα , από τις προεκλογικές δηλώσεις και την φανατισμένη πολιτική καμπάνια του,  θα παρεκκλίνει κατά πολύ. Αυτο είναι βέβαιο. Αλλιώς είναι τα πράγματα από τον βωμό ενός προεκλογικού λόγου και αλλιώς από τον βωμό της εξουσίας μιας υπερδύναμης χώρας στον διεθνή χάρτη.

    Γι αυτό, εμείς εδώ στην Ελλάδα, ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και ας ασχοληθούμε με το πως θα αρχίσουμε να δημιουργούμε σωστές συνθήκες για εργασία και ανάπτυξη στον χώρο μας και ας σταματήσουμε  τον άνευ λόγου πανικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Άγης Βερούτης υπογράφει ένα σκληρό άρθρο: Στην Κούβα ισχύει η ισότητα όλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ε. Αγαπιδάκη γράφει: Τζακ ποτ βλακείας! Προλάβετε! Ο Πολάκης θα μοιράσει εκατομμύρια

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Να η αλήθεια για το Γλέζο, τον Παυλόπουλο, τον Παπαδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ