• Άρθρα

    Ο συριζαίος δικηγόρος, ο Ελληνομερικανός λομπίστας και τα αόρατα συμφέροντα που μπλοκάρουν το καζίνο 


    Λοιπόν, τα πράγματα είναι πολλές φορές πολύ απλά. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι το Ελληνικό θα ξεκινήσει  εντός του 2019, άντε στις αρχές του 2020.

    Όμως, προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Οι λόγοι είναι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, κυρίως επιχειρηματικοί.  Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έκδοση του πρακτικού της Επιτροπής του Διαγωνισμού περί της αρτιότητας των εγγράφων των δύο υποψηφίων (Mohegan Gaming & Entertainment – ΓΕΚ Τέρνα και Hard Rock International), το οποίο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), που θα λάβει και την τελική απόφαση.

    Προς το παρόν, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας συριζαίος δικηγόρος, ο Σπύρος Σαγιάς – κατόπιν φυσικά εντολής του πελάτη του που είναι η Hard rock – και ο λομπίστας από την Αμερική Μάικλ -Μιχάλης- Καρλούτσος προσπαθούν με παιδικά νομικά τεχνάσματα να καθυστερήσουν τις οριστικές αποφάσεις. 

    Την προηγούμενη εβδομάδα βρήκαν έναν γελοίο λόγο και έσπρωξαν την διαδικασία μερικές ημέρες αργότερα. Είπαν ότι η δικηγορική εταιρία που είναι σύμβουλος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ήταν κάποτε σύμβουλος στην ΓΕΚ Τέρνα που διεκδικεί το έργο. Φούμαρα δηλαδή. Και σαν χάνοι τα μέλη της επιτροπής του Διαγωνισμού… το έχαψαν (ή τους πίεσαν να το χάψουν) και ζήτησαν εξηγήσεις. 

    Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι νομικοί της HardRock και ο λομπίστας Καρλούτσος θα ανακαλύψουν ένα άλλο τέχνασμα. 

    Όπως, για παράδειγμα, ότι κάποιος από την αντίπαλη κοινοπραξία που έκανε κοινές διακοπές σε ξενοδοχείο της Ελλάδος  με έναν υπουργό της κυβέρνησης πριν αυτός γίνει υπουργός. Ή ότι έφαγαν μαζί σε κάποιο εστιατόριο, αλλά σε διαφορετικά τραπέζια. 

    Άπαντες καταλαβαίνουν ότι τα μέλη της επιτροπής του Διαγωνισμού που πρέπει να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις κρατούν στα χέρια τους το μέλλον αυτής της χώρας. 

    Εάν πιέζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα να καθυστερήσουν τον διαγωνισμό, θα πρέπει να το δημοσιοποιήσουν. Θα πρέπει να καταγγείλουν ποιοι είναι αυτοί που τους πιέζουν να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Γιατί αόρατα συμφέροντα δεν υπάρχουν. Όλα έχουν ονόματα. 



    ΣΧΟΛΙΑ