• Άρθρα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει: Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον θεό

    ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA, Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA, Αλέξης Τσίπρας


    Με την συμπεριφορά του ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να δημιουργεί βασικά ερωτήματα.

    Μερικά απλά παραδείγματα:

    Η μικροκομματική εκμετάλλευση του θανάτου του 20χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα. Σύσσωμη η Κουμουνδούρου βρέθηκε στον καταυλισμό όπου διέμενε, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για «δίκαιο θυμό» αλλά και για προσπάθεια «συγκάλυψης, ψεύδους και συκοφαντίας»… γράφοντας στα υποδήματα του την Δικαιοσύνη, η οποία  ερευνούσε ακόμη αν υπήρξε σκόπιμη δολοφονία, ή αυτοάμυνα.

    Το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Τσίπρα- Καμμένου στην οικογένεια του νεκρού, αλλά, πώς να το πούμε…στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί. Το να ακυρώνει ο κ. Τζανακόπουλος εκ των προτέρων την όποια απόφαση της δικαιοσύνης (αφού αυτή δέχεται παρεμβάσεις) είναι όχι μόνο ασύμφορο για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σύλληψη απύθμενης θρασύτητας και τερατώδης επικοινωνιακή γκάφα!

    Ποιος δεν θα θυμηθεί τα καμώματα του πρώην υπουργού με το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» τη … Novartis. Ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί που συκοφαντήθηκαν, διώχθηκαν σκοπίμως για τις πεποιθήσεις τους, αυτός, με περισσό θράσος τους κατηγορούσε ότι … εκφοβίζανε την Δικαιοσύνη!

    Αλλά είπαμε: Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες με το να ανακαλούν στην συλλογική μνήμη την μαζική συμμετοχή των τσιγγάνων στις προεκλογικές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και το σύνθημα που φώναζαν: «Τα Ρομά είναι εδώ, για τον Τσίπρα τον Θεό».

    Πάμε τώρα σε άλλο παράδειγμα. «Τις περίφημες λίστες Πέτσα». Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν αντιπολίτευση στοιχειωδώς σοβαρή όταν προσπαθούν να χρεώσουν στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ μιαν άσχετη με τα ελληνικά δεδομένα πολιτική υπόθεση στην Αυστρία; Τόσο απελπισμένοι είναι, ή τόσο θρασείς γιατί το τεράστιο σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια… βελάζει ακόμα στα αυτιά μας.

    Ποιος το πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα; Προφανώς κάποιος «σύντροφος» που τον εχθρεύεται και επιδιώκει να τον καταστρέψει. Δηλαδή δεν μπορούν να ψελλίσουν έναν αντιπολιτευτικό λόγο στοιχειωδώς σοβαρό από την πολιτική καθημερινότητα, κάτι που να ευσταθεί στοιχειωδώς στη κοινή λογική και έφτασαν ως την Βιέννη να εισάγουν αντιπολίτευση; Τόσο τέλεια  θεωρούν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν μπορούν να βρουν ένα ψεγάδι και ανακάλυψαν σαν από μηχανής θεό τον Κουρτς;

    Αλλά ας καταπιούμε και την Κάμηλο και τον καμηλιέρη. Αυτό με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι το ήθελαν; Απευθύνονται σε κοινό με Αλτσχάιμερ; Αφού στα τέσσερα αλήστου μνήμης χρόνια διακυβέρνησής τους δεν άφησαν ένα σημείο καθαρό να επενδύσουν. Παντού έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Δηλαδή οι αντίπαλοι τους δεν θα θυμηθούν το «κλείνει η ψαλίδα στο 2%» του Βαξεβάνη παραμονές των εκλογών; Δεν θα θυμηθούν την φοβερή εταιρεία Vox Pop Analysis που τους διαβεβαίωνε ο Βερναρδάκης ότι θα κερδίσουν με μικρή διάφορα τις εκλογές του 2019, όπου έχασαν με 8 μονάδες διαφορά (και πανηγύριζαν μάλιστα για την επιτυχία).

    Θα ξεχάσουν μήπως την συντριβή στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές, στις περιφερειακές; Δεν θα τα θυμηθεί κανείς αυτά, συν τα «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και άλλες ιστορίες με ηθικό πλεονέκτημα;

    Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση με «αγανακτισμένους» και ότι η κοινωνία δεν θέλει άλλες συγκρούσεις κι αναταραχή.

    Επειδή δε, παρακολουθούν με πάθος τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μήνυμα από την Αυστρία είναι ότι σε κάποιες χώρες παραιτούνται από ευθιξία, ή στέλνονται  στο σπίτι τους  με τον τρόπο του… Σαρκοζί!

    Διαβάστε επίσης

    Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι 7 αστυνομικοί και οι 2 ανήλικοι Ρομά



    ΣΧΟΛΙΑ