• Άρθρα

    Ο Όλυμπος του Μητσοτάκη (ή γιατί πρέπει να κυβερνήσει για ακόμα 2 τετραετίες)

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Μια διαφήμιση έλεγε, προ ετών, «όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε». 70 δισ. ευρώ από την άθλια Μέρκελ και τους κακούς Ευρωπαίους; Που πριν από χρόνια τους βρίζαμε; Ποιος να το πίστευε!

    «Μα τόσα πολλά λεφτά;» αναρωτιέται πλέον όλη η Ελλάδα; Ναι, είναι αλήθεια. Δεν είναι όνειρο.

    Είναι ένα θηριώδες ποσό το οποίο είναι ικανό να αλλάξει για πάντα την Ελλάδα. Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι.

    Φαντάζομαι τώρα ο Τσίπρας θα κάνει «βουντού» στους κακούς Ευρωπαίους που μας δίνουν 70 δισ. ευρώ. Και σίγουρα όσοι ονειρεύονταν δραχμές και έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, θα νιώθουν την πικρή γεύση στο στόμα τους.

    Μάλιστα, πριν από λίγο, ο Τσίπρας είχε το θράσος να πει ότι ο Μητσοτάκης ηττήθηκε στην Συνοδό Κορυφής.

    Ας είναι, δεν έχει καμία σημασία τι λέει τώρα πια. Ο Τσίπρας, ο Πολάκης, η Γεροβασίλη και οι δημοσιογράφοι που τους υποστηρίζουν είναι τόσο αφερέγγυοι που, ό,τι κι αν λένε πια, δεν τους ακούνε. Και όσο περνάει ο καιρός, θα πιστοποιείται ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο ότι θα το δείξουν και οι δημοσκοπήσεις.

    Σημασία έχει τι θα κάνει από εδώ και στο εξής ο κυβερνήτης.

    Ο Μητσοτάκης έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο: να διαχειριστεί από σήμερα έως το 2028 αυτό το θηριώδες πακέτο των 70 δισ. ευρώ.

    Και εάν οι Έλληνες θέλουν έναν ηγέτη να διαχειριστεί έως τότε αυτά τα λεφτά (και όλες τις επόμενες κρίσεις, όπως για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά), νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Η ομάδα του Κυριάκου έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει με σύνεση, μεθοδικότητα και σχέδιο. Από τον Δημητριάδη και τον Γεραπετρίτη έως τον Σταϊκούρα, τον Γεωργιάδη και τον Χατζηδάκη. Η διαχείριση της κρίσης του Covid το απέδειξε.

    Φυσικά ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με κόκκινα χαλιά.

    Όμως πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει για ακόμα 2 τετραετίες. Και θεωρώ ότι οι Έλληνες πρέπει να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία. Γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε σκηνικά όπως του 2015 (δημοψήφισμα), του 2016 (προσπάθεια ελέγχου των media) ή του 2018 (καταστροφή στο Μάτι).

    Ο Κυριάκος είναι ο μοναδικός που μπορεί να χτίσει μια Ελλάδα από την αρχή. Μακριά από δολοπλοκίες, ίντριγκες και τερατώδη πολιτικά ψέμματα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε…



    ΣΧΟΛΙΑ