ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις αυξήσεις τιμών αναφορικά με τα καύσιμα και σε όσους αναφέρονται σε «καρτέλ» απαντά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του στο Χ. Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους πολίτες, υπογράμμισε πως όποιος μιλάει για «καρτέλ στα καύσιμα», λέει ψέματα και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και μετρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα είναι αρκετά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων στα καύσιμα.
Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;».
Κάθε φορά που ακούτε στα κανάλια έναν δημοσιογράφο ή πολιτικό να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα «έχουμε καρτέλ στα καύσιμα» και ότι αυτό φαίνεται «διότι έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές στην ΕΕ κλπ» να γνωρίζετε ότι σας λένε ψέματα. Εδώ οι επίσημες ανακοινώσεις…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 27, 2026
Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Κάθε φορά που ακούτε στα κανάλια έναν δημοσιογράφο ή πολιτικό να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα «έχουμε καρτέλ στα καύσιμα» και ότι αυτό φαίνεται «διότι έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές στην ΕΕ κλπ» να γνωρίζετε ότι σας λένε ψέματα. Εδώ οι επίσημες ανακοινώσεις και μετρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: https://energy.ec.europa.eu/data-and-analysis/weekly-oil-bulletin_en ως προς την αύξηση στις τιμές των καυσίμων η Ελλάδα όχι μόνον δεν είναι στην πρώτη θέση αλλά αρκετά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων, συγκεκριμένα στην 21η θέση μεταξύ των 27 Κρατών Μελών. Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;».
Διαβάστε επίσης:
Ά. Γεωργιάδης για υπό απόσυρση ογκολογικό φάρμακο: «Θα βρούμε λύση» – Τι λέει η αγορά
Oυκρανία: Πιθανές συνομιλίες με Ρωσία τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ο προσωπάρχης του Ζελένσκι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοινωνικό Ταμείο για το κλίμα: Ποια έργα ξεκινούν φέτος και το 2027 για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές – Άμεσα διαθέσιμα 5,3 δισ. ευρώ
- Ρόδος: Συνελήφθη 24χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό κάνναβης
- Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων» – Επένδυση 200 εκατ. ευρώ
- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Διαγωνισμός Καινοτομίας για Νεοφυείς Επιχειρήσεις στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και των τεχνολογιών Εκτεταμένης Πραγματικότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.