• Άρθρα

    Η μεγάλη διαμάχη Παρασκευαιδη-Ιωάννου (JP AVAX) και όλη η αλήθεια για τον Σαββίδη και τον Μπόμπολα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Νέα διαμάχη στις κατασκευές: Δεν είναι μόνο οι δύο Δημήτρηδες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Δημήτρης Κούτρας και Δημήτρης Καλλιτσάντσης) που αποφεύγουν να βρεθούν στο ίδιο κτίριο!  Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει και σε άλλον ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο, την J&P ΑΒΑΞ, μεταξύ των Κυπρίων μεγαλομετόχων της J&P που κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο. Είναι γνωστό πως η οικογένεια Παρασκευαϊδη έχει από χρόνια βρεθεί στο επίκεντρο εσωτερικής έριδας. Τώρα μαθαίνουμε πως η πλευρά του Δάκη Ιωάννου έχει ζητήσει από καιρό να υπάρξει διαχωρισμός των δραστηριοτήτων του πανίσχυρου ομίλου J&P μεταξύ των δύο οικογενειών. Σε πολιτισμένο κλίμα πάντα. Πόσο καιρός θα χρειαστεί, θα σας γελάσουμε.
    J&P ΑΒΑΞ,
    Χρήστος Ιωάννου,44 ετών, Πρόεδρος J&P AVAX

    Η σκληρή στάση που κράτησαν οι Κύπριοι απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όταν απείλησαν με κλείσιμο της J&P ΑΒΑΞ αν το πρόστιμο για το καρτέλ είναι υψηλό φαίνεται πως ωφέλησε και τους υπόλοιπους εργολάβους.

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέβασε το πρόστιμο στην J&P ΑΒΑΞ συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. Πάντως, η εταιρεία θα χρειαστεί σύντομα ρεκτιφιέ καθώς είναι πολλές οι οικογένειες που διαχειρίζονται την τύχη της, χωρίς προς το παρόν να προκύπτει κάποιος ισχυρός παράγοντας που θα την βγάλει από τα δύσκολα.

    Επειδή, όμως, συνεχίζεται το σίριαλ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το 10% που βγάζει σε πλειστηριασμό η Alpha Bank, η στήλη πληροφορείται πως η τράπεζα θέλει να κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιουνίου ώστε να εγγράψει το όφελος στα αποτελέσματα εξαμήνου. Λέγεται, μάλιστα, πως καταβάλλεται προσπάθεια για συμβιβαστική λύση, αν και εσχάτως κυκλοφόρησε πως ο Δημήτρης Κούτρας έκανε στην Alpha πρόταση με υψηλό τίμημα.

    Πως αλλάζει ο ΟΠΑΠ

    OPAP
    1. Μίκαλ Χουστ Επικεφαλής Οικονομικής Διεύθυνσης ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ, Άννυ Κετεντζόγλου Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών ΟΠΑΠ (από αριστερά προς δεξιά)

    Μπορεί η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση να ήταν χαμηλοτάβανη (με το ζόρι χωρούσε ο πανύψηλος πρόεδρος του ομίλου Καμίλ Ζίγκλερ), αλλά η διοίκηση ανακοίνωσε υψηλούς στόχους, εκτός από το υψηλό μέρισμα.

    Τόσο ο Κ. Ζίγκλερ, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιαν Κόουπ, επικεντρώθηκαν στις νέες επενδύσεις και ειδικά στα VLTs και τα virtual games που στην ουσία αλλάζουν το προϊόντικό μίγμα που είχαν συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια οι παίκτες.

    Η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων VLTs προχωράει και ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65,  εξέλιξη η οποία συνέβαλε στη δημιουργία περίπου 400 νέων θέσεων εργασίας, ενώ έχουν εγκατασταθεί παιχνιδομηχανές και σε 35 πρακτορεία. Παράλληλα, 3.000 πρακτορεία προσφέρουν τα νέα παιχνίδια Virtual Sports της Inspired Gaming και πολύ σύντομα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο του δικτύου.

    Τέλος στο σίριαλ με τη συμμετοχή Ιβάν στον ΟΛΘ

    Εν μέσω της δημοσιευμάτων για τη “συμφωνία” Ιβάν Σαββίδη με Φώτη Μπόμπολα για Πήγασο, για τις φήμες περί ουσιαστικής στόχευσης προς το MEGA, ήρθε να ξεκαθαριστεί και η συμμετοχή του επιχειρηματία στο σχήμα που επικράτησε στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ. (Το mononews.gr πάντως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι Μπόμπολας και Σαββίδης δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει)

    Χθες έγινε γνωστό πως ο Ιβάν Σαββίδης θα κατέχει το 20% της κοινοπραξίας στην οποία μεγαλύτερος μέτοχος θα είναι το γερμανικό επενδυτικό fund Deutsche Invest και δεύτερος μεγαλύτερος η εταιρεία διαχείρισης λιμένων Terminal Link του ναυτιλιακού κολοσού CMA CGM.

    Οπότε έχουμε και λέμε: Οι ιδιοκτήτες της CMA CGM είναι Λιβανέζικης καταγωγής, η Deutsche Invest λέγεται πως εκπροσωπεί και ρωσικά κεφάλαια, ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πόντιος και στην Terminal Link συμμετέχουν με 49% οι Κινέζοι! Όλος ο κόσμος συνωστίζεται στη συμπρωτεύουσα!

    Όλη η αλήθεια για τον Σαββίδη και τα media 

    putin.savvidis2Τώρα όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στα media. Οι τραπεζίτες λένε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον του είναι στο MEGA. Οπότε όπως εκτιμούν θα περιμένει να βγει η προκήρυξη για τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ (σήμερα η την Τρίτη). Εάν υποβάλει πρόταση για τις μετοχές του  MEGA που κατέχει ο ΔΟΛ τότε έχει νόημα μια μελλοντική συμφωνία με τον ΠΗΓΑΣΟ. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναμένουμε κάποιες εβδομάδες έως ότου γίνει ο πλειστηριασμός για τα media του ΔΟΛ. Τουλάχιστον αυτά έλεγαν αργά χθες το βράδυ τραπεζικές πηγές. Άλλες πηγές πάντως έλεγαν ότι ο ίδιος προσπάθησε να μιλήσει και με άλλον μεγαλομέτοχο του Μega αλλά εκείνος απαξίωσε να του απαντήσει.

    Η Κηφισίας επιστρέφει στη μόδα

    the wise man
    the wise man

    Η κατάρρευση της οικοδομής και η απουσία νέων κτιρίων υψηλών προδιαγραφών έχει και θετικές παρενέργειες, κυρίως στη Λεωφόρο Κηφισίας και στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της Trastor οι τιμές των ενοικίων κτιρίων γραφείων στους δύο συγκεκριμένους πόλους αυξήθηκαν ελαφρώς και θα συνεχίσουν και φέτος να κινούνται ανοδικά. Μάλιστα η νέα ζήτηση προέρχεται κυρίως από εταιρείες διαχείρισης δανείων (που ετοιμάζονται για τα “κόκκινα δάνεια”), φαρμακευτικές, αλλά και τεχνολογικές, οι οποίες ψάχνουν επιφάνειες 1.500 – 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Οσο για τα αποτελέσματα της Trastor, ήταν και φέτος αρνητικά, αλλά φαίνεται πως οι νέοι μεγαλομέτοχοι, η αμερικανική Varde Partners, έχουν αρχίσει το συμμάζεμα.

    Δεν πρόλαβε

    Ξενοδοχειακή μονάδα στη Γιάλοβα Πύλου είχε ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει ο γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας το 2008, αλλά ατύχησε.

    Το οικόπεδο στο οποίο σχεδίαζε να κατασκευάσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα βγαίνει σε πλειστηριασμό από την PQH που εκπροσωπεί την υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα για δάνειο περί τα τρία εκατ. ευρώ.

    Βλέπετε, η εταιρεία του ατυχήσαντος επιχειρηματία είχε προλάβει να πάρει τραπεζικά δάνεια που προσέγγιζαν τα 4,7 εκατ. ευρώ! Ξενοδοχείο, πάντως, δεν πρόλαβε να κάνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να πάνε στον εισαγγελέα οι επιχειρηματίες που τα έφαγαν με τις Porsche, τα liar jet και τα πούρα. Όχι οι τραπεζίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντικαταστάθηκαν 5 στους 6 συνεργάτες της Ελένης Ράικου – Ποιοι θα είναι οι επίκουροι της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο-παρέμβαση: Οι τραπεζίτες να στείλουν τώρα τις υποθέσεις Λεμονή και Γκρίσιν στην Εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ