• Άρθρα

    Μύλος στο Υπερταμείο με τα πρόσωπα, τις κλίκες και τις επιλογές Τσακαλώτου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η Viva στο Λονδίνο; Την εξαγορά εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο συζητά εδώ και μήνες ο όμιλος Viva που διοικεί ο Χάρης Καρώνης και αξιόλογο ποσοστό ελέγχουν επενδυτικά κεφάλαια συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση.

    Τα παζάρια έχουν κρατήσει πολύ καιρό, αλλά συνοδεύουν τις φήμες για νέες κινήσεις του ομίλου Viva, που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές (και στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κλπ), και στην Ελλάδα.

    Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες για μειοψηφική συμμετοχή σε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, ανεξάρτητο και ταχέως αναπτυσσόμενο.

    Μεταξύ μας, δεν είναι και λογικό να αποκτάς ποσοστό σε έναν από τους πιθανούς πελάτες σου, εκτός αν πρόκειται για πρωτοβουλία κάποιων εκ των μετόχων της Viva.

    Μύλος σε Yπερταμείο λόγω “53″

    the wise man
    the wise man

    Στον αέρα έχει τιναχθεί η διαδικασία επιλογής του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της ΕΔΗΣ, της υπό σύσταση θυγατρικής του Yπερταμείου που θα ελέγχει τις ΔΕΚΟ.  Πρόσωπα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση υποστηρίζουν πως “έχει χαθεί η μπάλα” μεταξύ των επιλογών του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, που ως γνωστόν ανήκει στην τάση των “53” του ΣΥΡΙΖΑ, και των εκλεκτών άλλων κυβερνητικών κύκλων.

    Έτσι, το πρωί ένας υποψήφιος εμφανίζεται σίγουρος για τοποθέτηση σε κάποιο Δ.Σ. και το απόγευμα μαθαίνει πως απερρίφθη ή πως πρέπει να περιμένει! Ενίοτε ισχύει και το ανάποδο: Κάποιο υφιστάμενο μέλος του Δ.Σ. ενημερώνεται πως θα αντικατασταθεί το πρωί, ενώ το απόγευμα μαθαίνει πως είναι “αναντικατάστατος”!

    Ο τραγέλαφος έχει εντοπιστεί, πάντως, από τους δανειστές. Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί. Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, ο πολύς κ. Λε Παπ εμφανίζεται κάθε δεκαπενθήμερο.

    Να φανταστείτε πως αυτοί οι άνθρωποι, που ακόμα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, θα κληθούν να επιλέξουν διοικητικά συμβούλια σε 16 ΔΕΚΟ!

    Η ΔΕΗ και τα μνημόνια

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά έσκουζε πως δεν θα ψηφίσει κανένα μνημόνιο, ψήφισε τελικά δύο! Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ο οποίος ανακοινώνει την υπογραφή ενός – δύο “μνημονίων συνεργασίας” το μήνα!

    Έχει την εντύπωση πως με τα μνημόνια θα σωθεί η ΔΕΗ και ας μην αγγίζει τίποτα στην καθημερινή λειτουργία του υπό κατάρρευση ομίλου.

    Χθες μάθαμε πως υπέγραψε δύο μνημόνια, ένα με την Αρχιρόδον για την ανάληψη ενεργειακών έργων στο εξωτερικό (ενδιαφέρον) και ένα με την ΕΑΒ (άσχετο).

    Αντίστοιχα μνημόνια έχουν υπογραφεί και με κινεζικούς ομίλους, κλπ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αποδώσει μέχρι την Forthnet.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά νωρίς, αλλά όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στη ΔΕΗ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.



    ΣΧΟΛΙΑ