• Άρθρα

    Η οργή των τραπεζιτών για το πάρτι του (τέως) μεγαλοεπιχειρηματία 

    the wise man

    the wise man


    Η οργή των τραπεζιτών:

    Η πρόσκληση ήταν τηλεφωνική και ήταν σαφής: “Έλατε στο Escoba στο Κεφαλάρι για να γιορτάσουμε τα γενέθλια μου.” Ο τέως μεγαλοεπιχειρηματίας αιφνιδίασε φίλους και γνωστούς καθώς όλοι αναρωτήθηκαν: πως διοργανώνει πάρτι όταν προ μηνών “πιστόλιασε” τουλάχιστον 4  τράπεζες με το ποσό των 50 έως 60 εκατ. ευρώ. Σπίτια στο εξωτερικό και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας , κότερα , αεροσκάφη συνέθεταν την ωραία ζωή (σαν να ήταν ο Λάτσης) του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος φυσικά τώρα έχει μείνει άνεργος. Μόνο που οι τραπεζίτες έμαθαν για το πάρτι των 250 ατόμων που έκανε την προηγουμενη εβδομάδα και έγιναν έξαλλοι. Όσοι δε γνωστοί τον βλέπουν να βολτάρει τις καθημερινές και στο Tatoi Club γίνονται ακόμα πιο έξαλλοι. Γιατί φυσικά η συνδρομή στο Tatoi ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ. Τώρα πως ο ίδιος καίει τα λεφτά όπως ο λίβας τα σπαρτά και δεν είχε να πληρώσει τα δάνεια του , αυτό προφανώς είναι ένα θέμα.

    Ο Οκτώβριος των διαγωνισμών για ξενοδοχεία

    Η μεθεπόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, έχει οριστεί από την Eurobank ως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το ακίνητο που φιλοξενεί το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα.

    Αν και στην πρώτη φάση εμφανίστηκαν περί τους 15 υποψηφίους, το πλεονέκτημα που διατηρεί ο όμιλος Λασκαρίδη, ο οποίος διαχειρίζεται το King George και το γειτονικό “Μεγάλη Βρετανία”, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα.

    Ο όμιλος Λασκαρίδη ολοκληρώνει εν τω μεταξύ τις διαδικασίες για την πολυετή μίσθωση των πρώην κεντρικών γραφείων της Αγροτικής στη γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου ώστε να προχωρήσει στη λειτουργία ενός ακόμα ξενοδοχείου. Στο κτίριο λειτουργούσε στο παρελθόν το ξενοδοχείο “King’s Palace”.

    Μέσα στο μήνα αναμένονται και νέοι διαγωνισμοί για πώληση ή μίσθωση ακινήτων που προορίζονται για ξενοδοχεία.

    Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν αυτός της Εθνικής Τράπεζας για το ξενοδοχείο “Ηριδανός” στην Πειραιώς καθώς και για μικρότερο ξενοδοχείο στην οδό Τενέδου στην Κυψέλη.

    Είπαμε, η Αθήνα προσελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο των τουριστών, αλλά και των διεθνών επενδυτών του τουρισμού.

    Το Σαββατοκύριακο μάθαμε, για παράδειγμα, πως η αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt έρχεται στην Αθήνα μέσω του πρώην ξενοδοχείου “Λήδρα” στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Οι επενδυτές που δεν θέλουμε

    Είναι αλήθεια πως ο Ρώσος επενδυτής που συμμετέχει στο περίφημο ξενοδοχειακό έργο της Χαλκιδικής που έχει φεσώσει με κάτι εκατομμύρια τους εργολάβους είναι συγγενής του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας;

    Το (ξανά)γράφουμε γιατί, ενώ άπαντες ασχολούνται με τα φέσια κανείς δε γράφει ποιος είναι ο επενδυτής.

    Αφού ο κ. Β. Ραγότης που ξεκίνησε το έργο δηλώνει μέτοχος μειοψηφίας, ποιος είναι ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας Med Sea Health;

    Χθες, πάντως, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, που είχε εμπλακεί στο έργο πριν αναλάβει δημόσια θέση, έσπευσε να δηλώσει στην “Καθημερινή” πως τα φέσια δημιουργήθηκαν αφού έφυγε!

    Όλα καλά υπουργέ μου.

    Παραμύθια από Φλέβες

    Μετά τους επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι που είναι έτοιμοι να επενδύσουν 1,5 δισ. ευρώ στο νησάκι Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη, οι παραμυθάδες του υπουργείου Άμυνας κυκλοφορούν ένα νέο σενάριο.

    Ενδιαφέρον, λένε, έχει δείξει και ο όμιλος Μυτιληναίου ο οποίος (λένε) θέλει να μπει και στον τουρισμό!

    Ο ταπεινός αρθρογράφος σας είναι σχεδόν σίγουρος πως σήμερα ή αύριο θα κυκλοφορήσει η σχετική διάψευση.

    Τα διάφορα παραμύθια για τις Φλέβες κυκλοφορούν εδώ και καιρό χωρίς, βέβαια, να σημαίνει πως δεν αποτελεί ιδανικό νησί για τουριστική επένδυση. Βέβαια οι Άραβες βλέπουν τις περιπέτειες των πατριωτών τους στον Αστέρα Βουλιαγμένης και τρομάζουν.

    Ξέχασαν την ΚΥΑ

    Τι συνέβη στον Αστέρα; Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης λέγεται πως έχει ξεχάσει να εκδώσει μια απόφαση που θα επιτρέψει στην ΑΚΤΩΡ (έχει αναλάβει τα έργα στο τουριστικό συγκρότημα που ελέγχει πλέον η αραβοτουρκική κοινοπραξία) να προχωρήσει τις κατασκευές. Η υπουργική απόφαση έπρεπε να έχει εκδοθεί εδώ και μήνες, χωρίς οι επενδυτές να έχουν μέχρι σήμερα πληροφόρηση για το τι μέλλει γεννέσθαι.

    Εν τω μεταξύ στην κατασκευαστική αγορά κυκλοφορεί πως και η ΑΚΤΩΡ έχει διάφορα ζητήματα με το έργο το οποίο ανέλαβε με πολύ χαμηλή τιμή.

    Ακούγεται πως ζητάει πρόσθετη αμοιβή. Αν καταφέρει να την πάρει από τους Άραβες θα αξίζει πολλά συγχαρητήρια!

    Νέο εμπορικό κέντρο στα Βόρεια από Π. Κωνσταντίνου

    Μπορεί η οικογένεια του Θ. Δουζόγλου να σαρώνει την αγορά ακινήτου, αλλά και ο δεύτερος ισχυρός ομογενής από τη Βενεζουέλα, ο Παν. Κωνσταντίνου δεν το βάζει κάτω.

    Μετά το επιτυχημένο Athens Metro Mall, την ταχεία ανάπτυξη στη λιανική μέσω ισχυρών brands (Benetton, ΔΙΑΦΑΝΟ, κλπ), o Π. Κωνσταντίνου σχεδιάζει ένα δεύτερο εμπορικό κέντρο στα Βόρεια Προάστια, στα όρια των δήμων Πεύκης και Μεταμόρφωσης.

    Μάλιστα έχει καταθέσει και αίτηση για ένταξη της επένδυσης στο Fast Track για ταχεία αδειοδότηση.



    ΣΧΟΛΙΑ