• Άρθρα

    Η αποδόμηση του Γιάννη Πανούση και η σύζυγος δικηγόρος του ΟΠΑΠ


    ** Είναι δυνατόν να κατηγορεί ένας υπουργός την δική του κυβέρνηση, ότι λειτουργεί ως παρακράτος ή ως μαφιόζικη ομάδα; Είναι, είναι. Δεν θα σταθώ στα εύλογα ερωτήματα, γιατί ο Γιάννης Πανούσης δεν αντέδρασε στην πρώτη απειλή, γιατί επιλέγει τον μιντιακό σαματά αντί της πολιτικής διευθέτησης του ζητήματος. Θα προσπαθήσω να φανταστώ τη συνέχεια. Αυτά που θα σας πω λοιπόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Γίνομαι λίγο Ιούλιος Βερν, λίγο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και γράφω τη συνέχεια.

    ** Θα ακολουθήσει η αποδόμηση του πρώην υπουργού Προστασίας Πολίτη. Να θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο όλως τυχαίως αποκαθηλώθηκε η Νάντια Βαλαβάνη. Έψαξαν οικογενειακούς λογαριασμούς, βρήκαν το ξενοδοχείο, βρήκαν το χρήμα της μητρός και εξευτέλισαν τη βουλευτή που είχε ενστάσεις. Το ίδιο, νομίζω θα γίνει και με την οικογένεια Πανούση. Συμπτωματικά διέθετε και ο ίδιος ξενοδοχείο στο Λουτράκι. Τώρα έχει αναλάβει ο υιός. Το ερώτημα λοιπόν που θα τεθεί είναι εάν το «Αχίλλειον» επαρκούσε ώστε να καλύψει τη διαβίωση του πρώην υπουργού. Με μισθό καθηγητή δεν σπουδάζουν παιδιά στην αλλοδαπή, το ξέρουν όλοι αυτό.

    Η σύζυγος δικηγόρος του ΟΠΑΠ
    ** Αφού λοιπόν γίνει ένα ξεσκόνισμα στο Ε9 του υπουργού, θα αναζητηθούν οι άλλες πηγές εισοδήματος της οικογένειας. Η σύζυγος είναι δικηγόρος στον ΟΠΑΠ. Καταλαβαίνω δηλαδή ότι εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να σπιλώσει τον Γιάννη Πανούση, μπορεί να το κάνει. Βάζω και στοίχημα ότι έτσι θα κινηθεί το πολίτμπιρό.

    Γιάννης Πανούσης. Τεως υπουργός
    Γιάννης Πανούσης. Τεως υπουργός

    ** Να αφήσουμε τον πρώην και να πιάσουμε τον νυν υπουργό, υπεύθυνο για τη φύλαξη των συνόρων. Έρχονται από την Ασία κατατρεγμένοι που δεν είναι και τόσο κατατρεγμένοι. Έρχονται με γιοτ. Τώρα διάβαζα ότι οι διακινητές επιλέγουν πολυτελή σκάφη για τη μεταφορά ορισμένων προσφύγων. Στη βόρεια Λέσβο έφτασαν περίπου 200 πρόσφυγες με θαλαμηγό. Καθένας πλήρωσε 2.500 ευρώ. Μετά την άφιξή τους χρειάστηκε να διανύσουν με τα πόδια μεγάλη απόσταση μέχρι το Μανταμάδο, όπου βρίσκεται το κοντινότερο κέντρο υποδοχής. Τα δεδομένα αλλάζουν. Ακούς υπουργέ μου;

    ** Αλήθεια, ποιος είναι τώρα υπουργός Προστασίας Πολίτη; Κουράστηκα να διαβάζω βιογραφικά, πότε ο ένας, πότε ο άλλος; Δεν ξέρω καν εάν λέγεται έτσι το υπουργείο. Ίσως να άλλαξαν πάλι την ταμπέλα. Τι με ενδιαφέρει όμως;

    ** Ας έρθω στα δικά μου. Παριστάνω ότι με κούρασε το κάπιταλ κοντρόλ αλλά για να είμαι ειλικρινής, βρήκα την ευκαιρία να κάνω λίγο οικονομία. Λέω βεβαίως πολλές φορές τη μέρα «πού μας κατάντησε αυτή η κυβέρνηση, να μην έχουμε πάνω από 420 ευρώ την εβδομάδα» αλλά πολύ χαίρομαι που σώζω τις καταθέσεις μου. Έχω προσκαλέσει φίλους την Παρασκευή για wine and cheese και θα σερβίρω κάτι πάμφθηνα κρασιά που τα είχα κάποτε για το μαγείρεμα. Ανοίγοντας την κάθε φιάλη θα θυμίζω «είναι μια τίμια ετικέτα, άριστη συνάρτηση ποιότητας και τιμής».

    ** Θέλω να αποστηθίσω μερικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Κάποτε στις παρέες μου έκανα απαγγελία ποίησης. Το τελευταίο δίμηνο διασκεδάζω την ομήγυρη με πολιτικές δηλώσεις. Θα μάθω όλα όσα είχε πει για τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίηση.
    ** Ακούστε εδώ στίχους, επιπέδου Σεφέρη:
    «Για τους μαθητευόμενους μάγους
    του νεοφιλελευθερισμού και του Θατσερισμού
    το κράτος πρέπει να υπάρχει μόνο
    για να σώζει τις τράπεζες».



    ΣΧΟΛΙΑ