• Άρθρα

    Μια έτσι, μια γιουβέτσι ο Τσίπρας για τους ανεμβολίαστους

    Άρθρο παρέμβαση: Αντιπολίτευση της πλάκας – Η βαρκάδα, η Μανταλένα και τα τρολ της Κουμουνδούρου

    Αλέξης Τσίπρας


    Όσον άφορα στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας, η βασική προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι να εμβολιασθούν οι ανεμβολίαστοι. Κάθε άλλη υπόθεση είναι περισπασμός και αδικαιολόγητα συντηρείται ή υποθάλπεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    Κανένα κόμμα δεν μπορεί να επενδύει μονίμως στον φόβο και στην κόπωση της κοινωνίας ενώ το ίδιο μένει αραχτό και αδρανές στην δημιουργία πολιτικών προτάσεων και λύσεων. Καμιά αντιπολίτευση δεν μπορεί να λειτουργεί μέσα από μια μόνιμη άρνηση. Επί τέλους, δεν είναι δυνατόν από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τους επιστήμονες ότι «εκτελούν τις εντολές μιας ακραία νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που σχεδιάζει την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας», να υβρίζει τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποκαλώντας τον από «άσχετο», «δίγλωσσο», «άνθρωπο της Εκκλησίας» ως … «άριστο» – εξόχως αντιδραστική ιδιότητα που για τους ορθόδοξους επαναστάτες αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα καθώς αμφισβητεί την ιερή αρχή της … ισότητας- κι από την άλλη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παίρνει αποφάσεις «χωρίς να έχουν την έγκριση καμίας επιτροπής επιστημόνων»!

    Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας που ανέχεται και καλύπτει τον πρώην υπουργό Υγείας, βουλευτή και γιατρό, Παύλο Πολάκη σε όλα τα ανήκουστα που έχει δηλώσει κι έχει πράξει, να καλεί τον πρωθυπουργό να μην σκέφτεται το … πολιτικό κόστος!

    Για να μη τρελαθούμε: Όταν η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας, εφάρμοζε ολικά  lockdown, όλοι θυμόμαστε, υποθέτω, τον Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου να ωρύεται ότι τα ολικά lockdown, «… είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας».

    Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν ότι κατέστρεφε τους επαγγελματίες, την οικονομία, οδηγούσε τις επιχειρήσεις στα λουκέτα, δημιουργούσε νέες σχέσεις εργασίας που έθεταν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα. Όλη την γνωστή «παντός καιρού» κασέτα της Κουμουνδούρου. Όταν πάλι οι υγειονομικές συνθήκες επέτρεπαν την άρση του lockdown, γύριζαν την κασέτα από την ανάποδη: Η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές…

    Όλοι θυμόμαστε επίσης τον τραγέλαφο με την επιστημονική πρωτοβουλία να μοιράσουν τις πατέντες για να φτιάξουν οι χώρες εμβόλια, την οποία έκανε αντιπολιτευτική του σημαία ο κύριος Τσίπας, αλλά: «Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, όχι απλά αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση, αλλά εχθρεύονται ή λοιδορούν κάθε άποψη που αμφισβητεί το θέσφατο της κερδοφορίας των μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών προς όφελος της δημόσιας υγείας. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, αντί να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει το παν σε διεθνές επίπεδο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, έχουμε ένα πρωθυπουργό και υπουργούς που μιλούν ως εκπρόσωποι των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αναμασούν τις ίδιες δικαιολογίες για τις μεγάλες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις».

    Τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι άπειρα και δεν έχει νόημα να υπενθυμίζουμε τα …επιτεύγματα της κομματικής ιδεοληψίας. Το ζήτημα είναι ότι το ίδιο βιολί ακολουθήθηκε με το άψογο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, την επάρκεια των εμβολίων και την πρωτοφανή οργάνωσή του. Ωστόσο, ενώ η χώρα διαθέτει έναν αριθμό πολιτών εχεφρόνων, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι έχει εθιστεί ανεπανόρθωτα στην κουλτούρα του «όχι» , του αντισυστημισμού, της συνομωσιολογίας, της ιδεοληπτικής παραφροσύνης σε όλη την ποικιλομορφία που μπορεί να εκδηλωθεί. Στην περίπτωσή μας, ακόμα και οι πονηροί αντισυστημικοί ιδεολόγοι που εμβολιάστηκαν, βρήκαν λόγους να απαξιώσουν τον υποδειγματικό εμβολιασμό. Βρήκαν λόγους να διαμαρτυρηθούν.

    Άρα είναι άδικο και άτοπο να συγκρίνουμε στατιστικές με νοοτροπίες. Στην Πορτογαλία, που είναι της μόδας να φέρνουμε τελευταία ως παράδειγμα, τον Αύγουστο είχε απαγόρευση κυκλοφορίας. Εάν τολμούσε να επιβάλει η κυβέρνηση ένα παρόμοιο μέτρο εδώ -που σε αντίθεση η οικονομία απογειώθηκε με αποτέλεσμα να μπορούν να αντιμετωπιστούν πυρόπληκτοι, να επιδοτηθούν διάφοροι τομείς και κοινωνικές ομάδες- θα ξεσηκωνόταν επανάσταση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα θα πρωτοστατούσε για το έγκλημα κατά του τουρισμού και της ανάπτυξης.

    Η κυβέρνηση από την άλλη εγκαλείται γιατί δεν επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανεμβολίαστους, αλλά η αντιπολίτευση που υπονόμευσε όσο μπορούσε την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, αρνήθηκε και αρνείται την υποχρεωτικότητά του και… εγκαλεί την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους. Αυτή η α λα Ελληνικά αντιπολιτευτική κατάσταση, ωστόσο, δεν υπήρξε στην Πορτογαλία η οποία από όσο ξέρω, δεν έχει  προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαθέτει Τσίπρα και Πολάκη.

    Όταν έχεις παρόμοιας ποιότητας αντιπολίτευση, δεν μπορείς να αξιώνεις καμιά βελτίωση ούτε των κυβερνητικών αβλεψιών, ούτε της καθημερινότητας του πολίτη…

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου: Οργανώνουμε την άμυνα ενάντια στην πανδημία, ο καιροσκοπισμός του Τσίπρα δε μας αφορά

    Ανήσυχη η κυβέρνηση με τις ασφυκτικά γεμάτες ΜΕΘ – Μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους



    ΣΧΟΛΙΑ