• Πολιτική

    Οικονόμου: Οργανώνουμε την άμυνα ενάντια στην πανδημία, ο καιροσκοπισμός του Τσίπρα δε μας αφορά

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

    Σε μια μακροσκελής του ανάρτηση ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα της πανδημίας, εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «αρνητική εξέλιξη», όπως αναφέρει, στο συγκεκριμένο μέτωπο τον τελευταίο χρόνο. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει «εγκαταλείψει την προασπάθεια», ενώ την κατηγόρησε πως δήθεν «έχει προτεραιότητα να χαϊδέψει τα αυτιά του, ως επί το πλείστον ακροδεξιών πεποιθήσεων, αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου».

    Ο κ. Τσίπρας πρότεινε «να ανατεθεί η διαχείρηση σε μια «ολιγομελή επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής», η οποία «να σχεδιάζει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε».

    Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Οικονόμου υπενθυμίζει την στάση του ίδιου προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο το προηγούμενο διάστημα, υπονομεύοντας τον εμβολιασμό, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την καταστροφή.

    Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

    «Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Χωρίς προτάσεις, με ψέματα και αφορισμούς. Το Νοέμβριο του 2020 κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό ότι «πουλάει ελπίδα λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί».

    Μέχρι πολύ πρόσφατα, το κόμμα του υπονόμευσε τον εμβολιασμό. Σήμερα, χωρίς ούτε μια πρόταση για τον εμβολιασμό, κατηγορεί την Κυβέρνηση, που αγωνίζεται μαζί με τους επιστήμονες για να επιστρέψει η ζωή στην πληρότητά της.

    Αναρωτιόμαστε, ο κ. Τσίπρας θέλει μια κοινωνία περίκλειστη; Με υποτυπώδη οικονομική δραστηριότητα; Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά; Αυτή είναι η πρότασή του στους πάνω από 6.500.000 Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί.

    Η Κυβέρνηση, υπεύθυνα και με σχέδιο, οργανώνει την άμυνα της χώρας ενάντια στην πανδημία, που βρίσκεται ξανά σε έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όσους περισσότερους ανεμβολίαστους έχουμε, τόσο πιο έντονα θα την αντιμετωπίσουμε. Για αυτό και το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και επεκτείνεται με την χορήγηση της 3ης δόσης. Πολλαπλασιάζουμε τη δυναμικότητα και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, το οποίο μας παρέδωσαν ανοχύρωτο. Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε πρόσβαση στα φάρμακα που θα εγκρίνει η επιστήμη. Ο καιροσκοπισμός του κ. Τσίπρα δε μας αφορά, γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και όχι τα παχιά και ανεύθυνα λόγια».

    Διαβάστε επίσης

    Κικίλιας: Έφτασε στο 100% η πληρότητα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς στις 28 Οκτωβρίου

    Βουλή: Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών

    Οικονόμου: Έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας



    ΣΧΟΛΙΑ