array(0) {
}
        
    
Menu
-0.17%
Τζίρος: 187.59 εκατ.

Νίκος Χαραλαμπίδης: «Η Greenpeace παρακινεί Corporate Money»

Comments

Με πιάνουν νευρικά γέλια κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω στο δημόσιο λόγο συναδέλφων ή σε ιδιωτικές κουβέντες, αυτόκλητους υπερασπιστές έτοιμους να εφαρμόσουν εξοντωτικές ποινές σε κάθε παραβάτη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που όταν επιβληθεί μια από τις ποινές που προτείνουν, θα τρέξουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και θα αρχίσουν: «Εξάντλησε την αυστηρότητά του το κράτος, μα πως θα πληρώσει ο μεροκαματιάρης 700 ευρώ;» και άλλα τέτοια γραφικά.

1

Θέλω ακόμη μια φορά να ξεκαθαρίσω πως δεν βελτιώνεται η εφαρμογή του ΚΟΚ και η Οδική ασφάλεια με την αύξηση των προστίμων. Ο σωστός δρόμος είναι:

Εφαρμόσιμες ποινές και απαρέγκλιτη εφαρμογή αυτών. Είναι πολύ σημαντικό το βήμα που επιχειρεί η κυβέρνηση με το νέο ΚΟΚ όσον αφορά στην ψηφιακή διαχείριση των κλήσεων.

Ώστε να μην «υπάρχει δόντι». Να μην είναι στην κρίση του τοπικού παράγοντα που καθίσταται «απαραίτητος». Οι ποινές μεγαλύτερες ή μικρότερες δεν έχουν καμία αξία εφόσον δεν εφαρμόζονται.

Ο σημερινός ΚΟΚ προβλέπει την δια βίου αφαίρεση διπλώματος σε ακραίες περιπτώσεις. Μια ποινή που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Σας προτρέπω να παρακολουθήσετε ένα μπλόκο της Τροχαίας για ακατάλληλη ταχύτητα, κόκκινο, αλκοόλ ή κράνος.

Να αξιολογήσετε το τι παραμύθι, απειλή, δικαιολογία, παρακάλι ακούν κάθε φορά οι τροχαίοι. Μένοντας άτεγκτοι προκαλούν τη μήνι των πολιτών προς στιγμή. Μετά ο καθένας «βρίσκει την άκρη του» το νταλαβέρι ανθεί και ο νόμος πενθεί. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει, με αυστηρή εφαρμογή των ποινών. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεν θα αλλάξει κάτι αν τα 700 ευρώ πρόστιμο γίνουν 7.000 ή 70.000. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής εμπειρία δεικνύει ότι δυσχεραίνεται ή καθίσταται ανέφικτη η επιβολή των προστίμων όταν αυτά αυξάνονται. Η αυστηρή εφαρμογή μικρότερων προστίμων, δύναται να οδηγήσει σε βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

UBS: Οι επενδυτές έχουν προτιμήσει Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank έπονται

Χρηματιστήριο: Πάρτι στον ΟΛΘ με +3,30%, καλύτερο τίμημα θέλει η αγορά από τα 27 ευρώ

Ποια είναι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας – Τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η έξυπνη κάμερα που «έκοψε» 1 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε μόλις μία εβδομάδα!
Όλα καλά επειδή «Μιλάμε για τη Δήμητρα» (Ματσούκα)
Από τη Δήμητρα Ματσούκα μέχρι τον Βασίλη Μπισμπίκη, τη Λιάνη και τον Παντελίδη: Όταν διάσημοι, αλλά χωρίς παιδεία, αδιαφορούν για τον ΚΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επιτελικό κράτος όφειλε να γνωρίζει – κι όμως στο Ταμείο χάθηκε η καθημερινότητα 
Οι μεγάλες προκλήσεις της κυβέρνησης για το 2026 – Ποιες καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα
Η δήλωση Μητσοτάκη που άνοιξε τη λάθος συζήτηση
Αεροδρόμια: βλάβη και αδράνεια
Χάος στα αεροδρόμια: Δεν μας τα λένε καθόλου καλά οι Δήμας και Κυρανάκης – Άρθρο παρέμβαση
Τραμπ κατά Μαδούρο: Το αποκορύφωμα του καπιταλισμού και ταυτόχρονα η αρχή του τέλους του;
Κάμερες, 30km/h και υποκρισία
Κύπρος: Από τους Αδέσμευτους και τις κρίσεις στο πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το τέλος των αβεβαιοτήτων, η αρχή δύσκολων επιλογών και η ευθύνη του Mononews
ΕΑΣ: Ο Δένδιας αλλάζει γραμμή, ο Μπουτσικάκης αναμετριέται με την διαφάνεια