Menu
-2.06%
Τζίρος: 518.76 εκατ.

Ο Ρούμπιο μίλησε, η αντιπολίτευση αφόρισε

Νίκος Καρβέλας - Άννα Βίσση
Comments

Δεν ξέρουμε αν τα είχε υπολογίσει όλα ο Νίκος Καρβέλας όταν άρχισε να μιλάει για τα διαφυγόντα εκατομμύρια σαν να μιλάει για κατοστάρικα.

Δεν ξέρουμε δηλαδή αν σκέφτηκε κάποια στιγμή ότι προκαλεί την τύχη του αναφέροντας νούμερα που τραβούν την προσοχή του κοινού αλλά και των αρμοδίων. Δηλαδή τί περίμενε ο συνθέτης των σουξέ; Ότι θα διατυμπανίζει τεράστια ποσά χωρίς να αντιδρά κανείς; Έχουν τελειώσει αυτές οι εποχές.

1

Να βάλουμε τα γεγονότα σε μια σειρά, όπως προκύπτουν από εκ των υστέρων δηλώσεις των δύο πλευρών. Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία της Άννας Βίσση στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Νίκος Καρβέλας ενημερώθηκε πως δεν θα πάρει τη συμφωνημένη αμοιβή του. Η Βίσση λέει ότι της ζήτησε ενάμιση εκατομμύριο, απειλώντας με ματαίωση. Του έδωσε περίπου 300.000 ευρώ ως πνευματικά δικαιώματα, μέσω της εταιρείας παραγωγής του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα. Ο Καρβέλας λέει ότι αυτά τα λεφτά δεν τα πήρε ποτέ από τον Κούστα, η Βίσση λέει ότι δόθηκαν μέσω της Αυτοδιαχείρισης.

Πώς το φαντάζεστε; Πάει ο σοφέρ του Κούστα στην κατοικία Καρβέλα, χτυπάει κουδούνι και λέει «καρτούλα παίρνετε;». Φέρνει το POS ο συνθέτης, γίνεται η πληρωμή. Εκτός αν τα τριακόσια χιλιάρικα μεταφέρθηκαν με σακ βουαγιάζ και κόπηκαν 600 τιμολόγια των 499 ευρώ. Μπείτε στη θέση υπαλλήλου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: θα αναρωτηθεί σίγουρα αν καταβλήθηκε ΦΠΑ. Θα αναρωτηθεί αν σε προηγούμενες συνεργασίες είχαν δηλωθεί όλα τα εισοδήματα. Δεν εικάζουμε ότι αυτά τα ποσά διακινούνται μαύρα, αλλά όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις στα κανάλια, είναι σαν να φωνάζουν όλοι μαζί στον επικεφαλής της Αρχής «ελάτε να μας κάνετε έλεγχο κύριε Γιώργο Πιτσιλή».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για έλεγχο των οικονομικών της συναυλίας ή των πνευματικών δικαιωμάτων. Το λένε και το γράφουν δημοσιογράφοι. Είναι όμως πιθανό να ενδιαφέρθηκαν οι ελεγκτές, ας είναι καλά οι άνθρωποι, μακριά από εμάς. Αν αρχίσουν να ξεψαχνίζουν την κατάσταση, όλο και κάτι θα βρουν. Ένας φορολογικός έλεγχος είναι απρόβλεπτος και μπορεί να εντοπίσει παρατυπίες παντού. Παράδειγμα: στο VIP πακέτο των 477 ευρώ περιλαμβανόταν Grey Goose Spritz με αγγούρι, λεμόνι και γιασεμί. Τα ποτά ήταν κερασμένα για τον θεατή, όχι όμως αφορολόγητα για την παραγωγή. Όπως κάθε επαγγελματική δαπάνη, έπρεπε να συνοδεύονται από παραστατικά. Δηλώθηκαν άραγε τα αγγούρια του κοκτέιλ;

Το λάθος που έκανε το πρώην ζευγάρι μπορεί να γίνει τεράστια επιτυχία του Γιώργου Πιτσιλή. Όλα τα μάτια είναι επάνω τους αυτόν τον καιρό, άρα υπάρχει χώρος για δωρεάν διαφήμιση των ελεγκτικών αρχών και των εργαλείων που διαθέτουν. Επαναλαμβάνουμε: δεν λέμε ότι φοροδιαφεύγει κάποιος, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη. Αν όμως έχουν παραπέσει τίποτε εκατομμύρια και αν γίνει έλεγχος, θα εύχονται όλοι να μην είχαν ανοίξει το στόμα τους.

 Διαβάστε επίσης

Έρευνα της ΑΑΔΕ για την κόντρα Βίσση-Καρβέλα – Τι ελέγχει για τη συναυλία και το δάνειο των 500.000 ευρώ

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Safe haven από Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, τι συνέβη με τον Δάκη Ιωάννου, οι business του γαμπρού Βακάκη, ο Καρβέλας, το άμεσα απαιτητό δάνειο και τα άπληστα γουρουνάκια 2, και ο Βύρων Νικολαΐδης στο My Story
«ΔΕΟΣ» στο λαθρεμπόριο – Η εταιρεία parking έκρυβε λαθραία βότκα, παράνομη βενζίνη, όπλα έως και… κλαρκ
Έρευνα της ΑΑΔΕ για την κόντρα Βίσση-Καρβέλα – Τι ελέγχει για τη συναυλία και το δάνειο των 500.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρούμπιο μίλησε, η αντιπολίτευση αφόρισε
Με τυποποιημένες και αβάσιμες προσφυγές το Δημόσιο καθυστερεί την απαλλαγή των πτωχών οφειλετών
Γιατί ο Κάθετος Διάδρομος είναι εθνική υπόθεση – Αρθρο παρέμβαση
Ο περίγυρος της Ελεονώρας Μελέτη
Ρούμπιο: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται, η Τουρκία επανατοποθετείται
Ο Καρβέλας, το Muppet Show και τα άπληστα γουρουνάκια-Άρθρο παρέμβαση
Οι κάλπικοι και η κάλπη
Το πετρέλαιο υποχωρεί, οι αγορές ανακάμπτουν!
Ο προϋπολογισμός της αναγκαστικής αισιοδοξίας: Με τους κανόνες του χθες στην κρίση του αύριο
Όταν σπάνε οι αόρατοι δεσμοί των αγορών