• Άρθρα

    Οι «υπόγες» των βρόμικων troll πρέπει να ξηλωθούν εδώ και τώρα


    Τουλάχιστον δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης, μίλησαν για «βρόμικο» παρασκήνιο, για στρατό χυδαίων τρολ του διαδικτύου, για επώνυμους δημοσιογράφους που αρθρογραφούσαν σε εφημερίδες αλλά είχαν και από 50 λογαριασμούς στο διαδίκτυο κι έκαναν βρόμικο πόλεμο.

    Είπαν ότι αυτό το σκοτεινό κύκλωμα του διαδικτύου ήταν ένα παράκεντρο πέριξ του Τσίπρα, κι ότι το ίδιο αυτό σύστημα έπιασε δουλειά υπέρ του κ. Κασσελάκη.

    Πολύ βαριές κατηγορίες, έστω κι αν έρχονται από στελέχη τα οποία έχουν τσακωθεί με το νέο πρόεδρο, αλλά δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τον παλιό.

    Όταν όμως, αποκαλύπτεις αυτό που όλοι λίγο – πολύ ήξεραν, δηλαδή την «υπόγα» της Κουμουνδούρου και τα 0,60 ευρώ για κάθε μήνυμα στο Twitter (γνωστά και πριν από το 2015 όλα αυτά), το ζήτημα είναι ακόμη πιο μεγάλο.

    Ποιοι ήταν αυτοί που έστησαν αυτόν τον στρατό των «καλικατζάρων»; Ποιος έδινε εντολές; Ποιος τους πλήρωνε και ποιους στοχοποίησαν με χυδαίο τρόπο σε έναν άτυπο πόλεμο με τα… αντίπαλα τρολ;

    Για να μην κοροιδευόμαστε. Και η Νέα Δημοκρατία έχει τέτοιους στρατούς, μάλιστα αυτή τον ξεκίνησε τον πόλεμο μέσω διαδικτύου.

    Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ο βόθρος ξεχείλισε και το καπάκι έσπασε. Και κάποιος οφείλει να απαντήσει αν όλες αυτές οι κατηγορίες ευσταθούν.

    Να βγει ο κ. Τσίπρας ή το περιβάλλον του και να καταγγείλει Σκουρλέτη και Φίλη. Να βγουν και να μιλήσουν για αθλιότητες, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, κι αν θέλετε τα ιδανικά της Αριστεράς που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν.

    Αν δεν το κάνουν, αν σιωπήσουν, απλά θα επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες.

    Αλλά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Τώρα θυμήθηκαν οι κ. Σκουρλέτης και Φίλης να μιλήσουν για τον υπόνομο του διαδικτύου;

    Αφού το ήξεραν και είναι αριστεροί άνθρωποι με ευαισθησίες και διαφορετικούς κανόνες, γιατί δεν έβγαιναν να καταγγείλουν αυτή την αθλιότητα;

    Μα φυσικά γιατί τότε και αυτοί ήταν «στρατηγοί» αυτού του άτυπο στρατού. Υπήρχε ο στρατάρχης Αλέξης και οι υπόλοιποι ήταν στην ιεραρχία ενός πολέμου που τους βόλευε να γίνεται.

    Τώρα, λοιπόν, που το σκοτεινό κύκλωμα συντάχθηκε με τον Κασσελάκη, θυμήθηκαν τα κορυφαία στελέχη να μιλήσουν και να αποκαλύψουν.

    Όταν ο οχετός του Twitter που έστηνε hashtag κανονικά οπλοπολυβόλα και δολοφονούσαν χαρακτήρες, με έδρα την Κουμουνδούρου, που ήταν όλοι αυτοί που κλαίγονται σήμερα για την αθλιότητα και τον φασισμό του διαδικτύου;

    Όμως, το γιατί τα λένε τώρα αυτά κάποιοι πικραμένοι… σύντροφοι, λίγη σημασία έχει.

    Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η δράση αυτή καθ’ αυτή των στρατών των troll ανεξαρτήτως χρώματος.

    Αυτή η δολοφονία χαρακτήρων, ο εκφασισμός του δημοσίου διαλόγου και ο βρόμικος πόλεμος στο διαδίκτυο από πληρωμένους «φονιάδες» οι οποίοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

    Οι «υπόγες» που τα τελευταία χρόνια εξευτέλισαν ανθρώπους, τους έριξαν στα λιοντάρια, τους μετέτρεψαν σε βολικά θηράματα, και μάλιστα χωρίς πολλές φορές τα θύματα να μπορούν να αντιδράσουν.

    Το Twitter μετατράπηκε σε «πυρηνικό όπλο» για κάποια κόμματα, που όμως έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλο το πολιτικό σκηνικό και την κοινωνία. Ο ακραίος λαϊκισμός που συντηρείται από τα troll έχει στοχοποιήσει ανθρώπους σε τέτοιο επίπεδο που έχουν συμβεί τραγικά πράγματα και καταστάσεις που λίγοι γνωρίζουν.

    Αν λοιπόν η επίσημα καταγγελία για την υπόγα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει η αρχή για να ξηλωθούν όλα αυτά τα βρόμικα κυκλώματα, τότε οι κ. Σκουρλέτης και Φίλης προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες.

    Είμαι, όμως, εξαιρετικά απαισιόδοξος ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στη χώρα με τις επιλογές τους.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ – Ρωμανός: Ζητά απαντήσεις για τον μηχανισμό των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε ο Σκουρλέτης



    ΣΧΟΛΙΑ