• Άρθρα

    Η εγκληματική απραξία Καλαφατέλη και Θωμάκου

    Στην κρίση, ηγεσία σημαίνει φυγή προς τα εμπρόςσύγκρουση ΕΚΤ- Επιτροπής και ΕΜΣ;

    Αντώνης Κεφαλάς-Αρθρογράφος


    Η σημερινή φωτιά στην Σταμάτα-Ροδόπολη θέτουν τους δημάρχους Διονύσου (που περιλαμβάνει την Άνοιξη) και Κηφισιάς (που περιλαμβάνει την Ερυθραία και την Εκάλη) μπροστά στις τεράστιες ευθύνες που φέρουν πρώτα για τον χειρισμό του πράσινου στις περιοχές αρμοδιότητας τους, δεύτερο, τους άθλιους χειρισμούς τους στην διάρκεια της χιονοθύελλας του Φεβρουαρίου και, τρίτο, της εγκληματικής ολιγωρίας τους στην αποκατάσταση των ζημιών που επέφερε ο χιονιάς.

    Σήμερα, την στιγμή που γράφεται αυτή η στήλη, υπάρχουν βουνά από ξεραμένα κλαδιά,  ξερά χόρτα, ξεραμένα και πεσμένα δένδρα και σκουπίδια που κοσμούν τα περίφημα βόρεια προάστια. Σχεδόν σε κάθε δρόμο. Σχεδόν σε κάθε οικόπεδο.

    Οι κκ. Θωμάκος και Καλαφατέλης είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι πολίτες στις εκλογές.

    Σήμερα, έχουν αφήσει τα προάστια στα οποία προΐστανται ανυπεράσπιστα.

    Σε όλους σχεδόν τους δρόμους υπάρχει προσάναμμα.

    Με τεράστια καθυστέρηση και αφού είχε ξεσηκωθεί γενική κατακραυγή, το έργο καθαρισμού από τον χιονιά του Φεβρουαρίου ξεκίνησε τον…Μάιο. Σήμερα, που κλείνει ο Ιούλιος η δουλειά έχει γίνει κατά τα 2/3 περίπου. Με συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, η  Λεωφόρος Ανοίξως είναι γεμάτη με ξερά, ιδιαίτερα εκεί που ενώνεται με την Λ. Μαραθώνος. Στην Γ. Βλάχου μαζεύτηκαν τα «χοντρά» αλλά πριν αρχίσουν τα έργα καλλωπισμού(!) για να στρωθεί με νέα άσφαλτο η Πάρνηθος, δεν καθαρίστηκαν τα «λεπτά», που είναι και τέλειο προσάναμμα.

    Η τηλεόραση ήδη δείχνει τούτη την στιγμή οικόπεδα με ξερά που δεν έχουν καθαριστεί.

    Τα ΜΜΕ έγκαιρα προειδοποίησαν και για τους κινδύνους και για την ολιγωρία. Και οι δύο δήμαρχοι απάντησαν πρώτα με μέσα δημοσίων σχέσεων και μετά με ουσιαστικές πράξεις.

    Αν η φωτιά περάσει την Λ. Μαραθώνος, μεγάλο μέρος της Δροσιάς, η Εκάλη, η Ερυθραία και η Κηφισιά θα παραδοθούν στις φλόγες. Για τον Διόνυσο ο κίνδυνος έχει ήδη εκδηλωθεί.

    Είναι σαφές ότι για τους κκ. Καλαφατέλη και Θωμάκο η έννοια της ευθύνης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι έξω από την δική τους πραγματικότητα.

    Αν υπήρχε τρόπος να εκπέσουν από το αξίωμα τους θα έπρεπε να εφαρμοστεί.

    Γιατί ελπίδες πως έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν δεν υπάρχουν.



    ΣΧΟΛΙΑ