• Κοινωνία

    Φωτιά στη Σταμάτα: Περιορίζεται το μέτωπο – Κάηκαν σπίτια, διάσπαρτες οι εστίες

    • NewsRoom
    Φωτιά στη Σταμάτα: Στις φλόγες σπίτια στη Ροδόπολη - Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, νέο σήμα από το 112


    Θετική η εξέλιξη της πυρκαγιάς σε Ροδόπολη, Διόνυσο και Σταμάτα, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι σε έλεγχο, με την πυροσβεστική πλέον να δίνει μάχη με διάσπαρτες εστίες.

    Πολλές είναι οι διάσπαρτες εστίες που επιχειρούν οι πυροσβέστες αυτή την ώρα με τις δυνάμεις να ενισχύονται. Αυτή την ώρα επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

    Αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης, έχουν καεί ή έχουν υποστεί υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

    «Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Διονύσου κ. Ι. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, λέγοντας μάλιστα ότι ο κόσμος μπορεί να γυρίσει στα σπίτια τους.

    Πυροσβεστικο όχημα επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη Σταμάτα

    «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην Περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής.

    Πολλά τα μέτωπα της πυρκαγιάς:

    Δεν υπάρχουν κλήσεις για απεγκλωβισμούς:

    Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες ‘γλείφουν’ και σπίτια».

    Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα έξι μποφόρ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού ‘Γαλήνη’.

    Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ».

    Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

    Νέο σήμα από το 112

    Με τη φωτιά στη Σταμάτα να μαίνεται εκτός ελέγχου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε μέσω του 112 επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

    «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ