• Άρθρα

    Γ. Βασιλειάδης. Ένας Ολυμπιακός, πρωταθλητής στην πάταξη της φοροδιαφυγής


    Ο Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης κατάφερε παρόλο που δεν είναι υπουργός, πράγματα που θα ζήλευαν πολλοί. Δουλεύοντας αθόρυβα χωρίς να πλασάρει στον εαυτό  του στα media κατάλαβε ότι , η Ελλάδα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς συμμαχίες στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Και πρώτα από όλα ήθελε ως συμμάχους τους (έως πρότινος) …κακούς Γερμανούς.

    Προ μηνών ταξίδεψε λοιπόν στην Γερμανία στο κρατίδιο της Βεστφαλίας-Ρηνανίας. Συναντήθηκε μυστικά με τον υπουργό οικονομικών του κρατιδίου και μετά από συζητήσεις  οι δυο πλευρές αποφάσισαν να υπογραφεί συμφωνία για παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των Γερμανών. Η νέα συμφωνία (θα υπογραφεί στις 16 Ιανουαρίου) θα ορίζει μεταξύ άλλων ότι 100 Έλληνες εφοριακοί θα πάνε στην Γερμανία για μετεκπαίδευση με τα έξοδα διαμονής πληρωμένα από το κρατίδιο.

    Μάλιστα πριν ακόμα υπογραφεί ο υπουργός οικονομικών του κρατίδιου έδωσε τον Νοέμβριο στην Αθήνα την περίφημη λίστα με τα 10.500 ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα.

    Ο Βασιλειάδης ήταν από τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης που πριν από λόγους μήνες ενώ όλοι οι Έλληνες έβριζαν τους Γερμανούς (Μερκελ, Σοιμπλε) έλεγε ότι , η Ελλάδα πρέπει να μάθει από τους Γερμανούς εφοριακούς όλα τα μυστικά για το κυνήγι του μαύρου χρήματος.  Μάλιστα δεν δίσταζε να πει ότι οι δυο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν άμεσα για το κοινό καλό. Όλα αυτά το καλοκαίρι που μας πέρασε.

    Σήμερα όμως όλα τα media τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον αρχιτέκτονα της συγκεκριμένης συμφωνίας.

    Ο  Βασιλειάδης βέβαια δεν είναι αρχιτέκτονας άλλα καλός δικηγόρος. Είναι δε και φανατικός Ολυμπιακός. Και ως γνήσιος Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα της πάταξης της φοροδιαφυγής.



    ΣΧΟΛΙΑ