• Άρθρα

    Επιβεβαίωση mononews για ΔΕΗ και Μυτιληναίο και ποιος έδωσε 300.000 για την Skroutz.gr

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    “Δεν θα βιαζόταν” για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ο Ευαγγ. Μυτιληναίος:

    Πριν περάσουν 24 ώρες από όσα έγραφε ο ταπεινός σχολιογράφος σας για το πιθανό ενδιαφέρον εγχωρίων ομίλων για τις λιγντικές μονάδες της ΔΕΗ που θα πωληθούν ήρθε ο Μυτιληναίος να μας επιβεβαιώσει. Όπως είπε στο Reuters, σε ερώτηση για το αν ο όμιλος ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε από αυτές τις μονάδες, “θα ήθελα να δω τους όρους (της πώλησης), την κατώτατη τιμή, τις διατάξεις για τους εργαζομένους, το μέγεθος της αναγκαίας επένδυσης. Δεν θα βιαζόμουν καθόλου”. 

    Τι γράψαμε; Πως θα πέσει πολύ κλάμα όταν η αγορά διαπιστώσει το εύρος της κακοδιαχείρισης και του “λίπους” που κουβαλάνε οι προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ. “Λίπος” που δεν περιορίστηκε στα επτά χρόνια της κρίσης.

    Στις 27 Δεκεμβρίου οι προσφορές για skroutz.gr

    Και στην περίπτωση της Skroutz.gr οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης στη διαδικασία πώλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους να φοβούνται πως μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία της Avis Hellas. Εκεί που στο παρά πέντε οι αμερικανοί της Avis και οι Τούρκοι συνεταίροι τους άσκησαν το δικαίωμα πρώτης άρνησης και πήραν την εταιρεία μέσα από τα χέρια του ελληνικού σχήματος. Στην περίπτωση της Skroutz.gr όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις των ιδρυτών της εταιρείας, του Γιώργου Αυγουστίδη, του Βασίλη Δήμου και του Γιώργου Χατζηγεωργίου που κατέχει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Η διαδικασία πώλησης του απόλυτου κυρίαρχου στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της πλατφόρμας σύγκρισης τιμών και ηλεκτρονικών αγορών θα κορυφωθεί στις 27 Δεκεμβρίου όταν κληθούν οι υποψήφιοι να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το ποσοστό της Dionic που πωλείται (50%).

    Πόσο είχε πληρώσει η Dionic για να αγοράσει αυτό το ποσοστό; Μόλις 300.000 ευρώ όταν το 2016 η Skroutz είχε έσοδα 7,5 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το 2017 προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση.

    Στο τελικό στάδιο έχουν περάσει τουλάχιστον δύο υποψήφιοι, ονόματα δε λέμε, μη μας πιέζετε!

    Ανάσα δύο μηνών για τον Γ. Ακκά

    Για τις αρχές Φεβρουαρίου αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός εγκαταστάσεων της Ελληνικής Υφαντουργίας που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Τώρα αν θα υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες μέχρι τότε, όπως ελπίζει ο πρόεδρος του πάλαι ποτέ ισχυρού ομίλου Γιάννης Ακκάς, θα σας γελάσουμε. Τέσσερα χρόνια φέρεται να συζητάει με τις τράπεζες.

    Οι πλειστηριασμοί και οι τιμές των διαμερισμάτων

    Ελάχιστοι αφελείς πιστεύουν πως οι πλειστηριασμοί θα ρίξουν και άλλο τις τιμές, ειδικά των διαμερισμάτων γιατί στα επαγγελματικά ακίνητα η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.

    Κατ’ αρχήν είναι μικρός ο αριθμός των πλειστηριασμών σε σύγκριση με την τεράστια προσφορά διαμερισμάτων που υπάρχει ήδη σε πολλές περιοχές. Δεύτερον, βγαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες μεγάλης επιφάνειας που μόνο κάποιος ήρωας θα επενδύσει, όταν γνωρίζει πως με τον ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, η απόσβεση θα είναι πολύ πιο χρονοβόρα υπόθεση.

    Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έδειξαν, επίσης, πως ορισμένα καλά ακίνητα θα τα “χτυπήσουν” οι ίδιες οι τράπεζες προκειμένου στη συνέχεια να τα βγάλουν με καλύτερους όρους στην αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ