• Άρθρα

    The Wise Man: Γιατί θα κλείσουν σήμερα τα καταστήματα της Μαρινόπουλος

    the wise man

    the wise man


    Καρυπίδης εναντίον Μαρινόπουλος:  Για αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με παράσταση ψευδών γεγονότων τόσο προς τους προμηθευτές, που παραπλανήθηκαν, όσο και προς το Δικαστήριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση, που εξέδωσε, η πλευρά της αλυσίδας Καρυπίδη. Όπως αναφέρει η επιχείρηση και πρώην συνεργάτης της Μαρινόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα, “γίνονται διαρκώς ψευδείς αναφορές για τη δήθεν διάσωση εργαζομένων και στην πραγματικότητα έμειναν απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα συνεργασίας Μαρινόπουλου – Καρυπίδη.

    Κουρεύτηκαν με παραδικαστική και φασιστική μεθοδολογία οι απαιτήσεις της εταιρείας μας από την εταιρεία Μαρινόπουλου κατά 98,2%, ενώ η εταιρεία Μαρινόπουλου είχε αναγνωρίσει εγγράφως τις απαιτήσεις μας, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, λύοντας τη σύμβαση franchise με απατηλές μεθοδεύσεις”.

    “ΦΥΓΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

    Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για συγκάλυψη φυγής δισεκατομμυρίων από την οικογένεια Μαρινόπουλου από τη χώρα, ενώ τονίζεται πως, εάν επικυρωθεί τελικά η διαγραφή των αναγνωρισμένων υπολοίπων της οφειλής Μαρινόπουλου προς την Καρυπίδης, τότε οι 1500 εργαζόμενοί της είναι καταδικασμένοι να μείνουν απλήρωτοι.

    Κλειστά σήμερα τα καταστήματα Μαρινοπουλος.

    Τέλος Εποχής για Μαρινὀπουλο. Τα καταστήματα της αλυσίδας, σύμφωνα με το συνδρομητικό fnbdaily.com , θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, στο πλαίσιο της βάσει νόμου φορολογικής προετοιμασίας για το πέρασμα στη εποχή Σκλαβενίτη. Μία υπόθεση καθαρά διαδικαστική, κατά την οποία θα υλοποιηθεί η αλλαγή των ταμειακών μηχανών με βάση το νέο ΑΦΜ της εταιρείας, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Από αύριο, Τετάρτη, 1η Μαρτίου, η μετάβαση στη νέα εταιρεία θα είναι και τυπικά γεγονός, καθώς τα 400 καταστήματα Μαρινόπουλου – μαζί με αυτά της Κύπρου – θα λειτουργήσουν υπό τη νέα επωνυμία.

    Προτεραιότητα της νέας εταιρείας είναι ο σταδιακός ανεφοδιασμός των καταστημάτων, αρχής γενομένης από τα σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα αυτό του Κολωνακίου ή της Αργυρούπολης, καταστήματα τα οποία τροφοδοτούσε μερικώς μέχρι στιγμής ο Σκλαβενίτης με PL Μαράτα, καθώς και με branded προϊοντα, τα οποία συνυπήρχαν με τα PL προϊόντα Carrefour .

    OI ΤΑΜΠΕΛΕΣ

    Στο ερώτημα εάν θα κατέβουν οι ταμπέλες “Μαρινόπουλος”, πηγές προερχόμενες απο την εταιρεία αναφέρουν ότι αυτό μετατίθεται σε δεύτερο πλάνο, καθότι προέχει η τροφοδοσία των καταστημάτων, διαδικασία που – με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις – απαιτεί περίπου τέσσερις μήνες.

    Όσο για το θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης πλέον των πρώτων 80 εκατομμυρίων ευρώ (υπάρχουν επιπλέον ανάγκες), έχει πάρει – σύμφωνα με πληροφορίες – και αυτό το δρόμο του, σε συνεργασία πάντα με τις τράπεζες (όπως και η χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των προμηθευτών).

    Προχώρησε κανονικά η αδειοδότηση από την ELFE SA της Νέας Καρβάλης από την ΠΕ Καβάλας 

    Τι και αν το υπουργείο Οικονομικών έβγαλε ανακοίνωση, τι και αν υπήρξε απόφαση του ΚΕΑΟ του ΙΚΑ με το οποίο αναγνώριζε ως συνδεόμενες μεταξύ τους τις εταιρείες που εντελώς ξαφνικά ξεφύτρωσαν στην Καβάλα και άρχισαν να απορροφούν εργαζομένους και παραγωγική δραστηριότητα της ELFE SA (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων), τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενέκριναν τη μεταβίβαση της άδειας από την ELFE SA στη Νέα Καρβάλη ΑΕ, παρά το γεγονός ότι η άδεια αυτή είχε λήξει από τις παραμονές των Χριστουγέννων καθώς είχε μεταβιβαστεί σε άλλη παρένθετη εταιρεία, στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ.

    Η αδειοδότηση έγινε όπως πληροφορείται η στήλη την περασμένη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης έχει ζητήσει την παρέμβαση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    Σύσκεψη υπό τον Χαρίτση 

    Και μια και αναφερόμαστε και στο συγκεκριμένο θέμα και όσα συμβαίνουν στην Καβάλα με την ELFE SA και τις διάδοχες εταιρείες να πούμε ότι την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομίας υπό τον Αλέξανδρο Χαρίτση. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

    Με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί στην προκειμένη περίπτωση ορθή εφαρμογή του νόμου. Και μπορεί όντως από την πλευρά του υπουργείου να υπάρχουν προθέσεις, μήπως όμως τελικά οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα έπρεπε να παρέμβουν για να δουν τελικά με ποιο σκεπτικό οι υπάλληλοι της ΠΕ Καβάλας έκριναν ότι θα πρέπει να μεταβιβαστεί η άδεια που σημειωτέον είχε λήξει;

    Στα όπλα οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας κατά του νόμου Κατρούγκαλου – Ποιους δικηγόρους προσέλαβαν 

    Σε νομικές ενέργειες προχωρούν οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας σχετικά με τις περικοπές που έχουν υποστεί στις επικουρικές συντάξεις αλλά και κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

    Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη καταλήξει στον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του Α.Π.Θ.  Άρι Καζάκο και τον Διδάκτωρ Νομικής Ανδρέα Ματθαίου ως τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα ασκηθούν δύο αιτήσεις ακύρωσης κατά της διαπιστωτικής πράξης ένταξης του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ.

    Μαζικά εξώδικα από Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank για παλαιότερες οφειλές

    Μαζικές είναι οι αποστολές εξωδίκων το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Τράπεζα Πειραιώς, τη Eurobank και την Αlpha Bank σε χιλιάδες οφειλέτες οι οποίοι έχουν εκκρεμότητες με τις Τράπεζες και χρωστούν αρκετές  χιλιάδες ευρώ. Θα μου πείτε σιγά το νέο, τα εξώδικα είναι κάτι συνηθισμένο. Ναι, με τη μόνη διαφορά ότι για κάποιο χρονικό διάστημα η αποστολή εξωδίκων γινόταν με φυσιολογικούς ρυθμούς ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται χαμός. Με τους δικαστικούς επιμελητές που καλούνται να τα επιδώσουν κυριολεκτικά να μην προλαβαίνουν.



    ΣΧΟΛΙΑ