• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Κατεδαφίστε το! Πώς 3 δικαστές διατάσσουν να γκρεμιστεί το ξενοδοχείο του Ευμορφίδη, όταν έχει όλες τις νόμιμες άδειες;

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Διαβάζοντάς με προσοχή το θέμα της Χριστίνας Παπαγιάννη στο mononews.gr για την περίφημη υπόθεση του Mike Ευμορφίδη και το ξενοδοχείο του στο Κουκάκι, που πρέπει να κατεδαφιστούν κάποιοι όροφοι, πραγματικά έμεινα έκπληκτος.

    Το ξενοδοχείο Coco-mat Athens BC, για να χτιστεί, τηρήθηκαν με ακρίβεια και θρησκευτική ευλάβεια, όλοι οι νόμοι.

    Όλες οι άδειες ήταν νομιμότατες και κανονικότατες.

    Ο ιδιοκτήτης του τήρησε κατά γράμμα όλους τους νόμους.

    Το ξενοδοχείο μάλιστα λειτουργεί εδώ και κάμποσα χρόνια.

    Και ξαφνικά μετά από μια καταγγελία (των ιδιοκτητών της διπλανής πολυκατοικίας), έρχεται η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικράτειας (προσοχή όχι η ολομέλεια του ΣτΕ) που αποτελείται από 3 δικαστικούς (οι δύο από αυτούς σε 3 μήνες παίρνουν σύνταξη) και διατάσσει:

    ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΟ!

    Το Τριμελές Συμβούλιο κρίνει ότι, αν και η άδεια δεν ακυρώνεται δικαστικά, ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να την ανακαλέσει!

    Προσέξτε τι λένε οι δικαστές: Ο δήμος Αθηναίων οφείλει να ανακαλέσει την άδεια!!!

    Έτσι δίνεται η εντολή προς τον Δήμο Αθηναίων και την Πολεοδομία (είχαν δώσει όλες τις άδειες όταν χτιζόταν) να γκρεμιστεί.

    Τo Athens Cocomat BC στο Κουκάκι

    Μάλιστα επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης 6 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

    Για να σας το κάνω κατανοητό άλλοι νόμοι, όσον αφορά το ύψος των κτιρίων, ίσχυαν προ 10 ετών, άλλοι πριν από 5 χρόνια και άλλοι τώρα.

    Το ωραίο της υπόθεσης όμως είναι άλλο.

    Στην οδό Τσάμη Καρατάσου, 100 μέτρα από το ξενοδοχείο του Mike Ευμορφίδη, υπάρχει ένα κτίριο παρόμοιου ύψους, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο κέντρο του Κουκακίου.

    Με δεδομένο λοιπόν ότι το πρακτικό συμμόρφωσης του ΣτΕ αναφέρει ότι ανεξαρτήτως του χρόνου που έχει μεσολαβήσει από την ανέγερση ενός ακινήτου, το κράτος έχει υποχρέωση να ανακαλέσει την άδειά του και να το κατεδαφίσει, εάν βλάπτει το μνημείο της Ακροπόλεως, γεννάται το ερώτημα πότε θα ανακληθεί από την Πολεοδομία η άδεια αυτού του κτιρίου, πότε θα κατεδαφιστεί και τί ύψους πρόστιμο θα του επιβληθεί;

    Όμως δεν σας είπα το καλύτερο.

    Υπάρχουν περισσότερα από 20 κτίρια στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης που είναι ψηλότερα από αυτό που ορίζει το νέο Προεδρικό Διάταγμα του Μαρτίου 2022.

    Ανάμεσά τους το κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στη λεωφόρο Συγγρού, που είναι ψηλότερο από αυτό που ορίζει το από Μαρτίου 2022 Προεδρικό Διάταγμα.

    Πρακτικά τώρα όλα αυτά τα κτήρια πρέπει να κατεδαφιστούν γιατί όταν χτίστηκαν υπήρχαν άλλοι νόμοι, που εν τω μεταξύ έχουν αλλάξει…

    Κατεδαφίστε τα όλα λοιπόν η αφήστε τα όλα ως έχουν….

    Διαβάστε επίσης

    Μ. Ευμορφίδης για το ξενοδοχείο στο Κουκάκι: Απροκάλυπτη η αυθαιρεσία του κράτους



    ΣΧΟΛΙΑ