• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Η Ελλάκτωρ και οι καουμπόηδες 

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Στην Άγρια Δύση το σκηνικό ήταν γνωστό: Πούρα, γυναίκες, Ουίσκι, απειλές και πιστόλια. 

    Όταν οι παίκτες καθόντουσαν στον τραπέζι του πόκερ και ένας εξ αυτών έχανε, απειλούσε και στην χειρότερη έβγαζε το όπλο και πυροβολούσε. 

    Αυτά στην Αγρια Δύση. 

    Στην Ελλάδα, στην Ελλάκτωρ, φαίνεται οτι κάποιοι εκ των μετόχων έχουν ζηλέψει τους καουμπόηδες της Άγριας Δύσης. 

    Απειλούν λέει οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης τα στελέχη της Eurobank, ότι εάν εκδώσει ένα ομόλογο αξίας 50 εκατ. ευρώ για να σωθεί η ΑΚΤΩΡ, τότε θα καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές, εναντίον των στελεχών της τράπεζας. 

    Η τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η πλευρά της διοίκησης Μυλωνογιάννη –  Ξενόφου οτι έχουν πράξει οι 2 εφοπλιστές μέτοχοι της Ελλάκτωρ.  

    Οτι δηλαδή έχουν απειλήσει τους τραπεζίτες. 

    Για να καταλάβατε η αντιπαράθεση των δύο πλευρών χθες συμπεριέλαβε και τον όρο «chicken game» (κατηγορία των κύκλων της διοίκησης για τους εφοπλιστές) ενώ στη μέση έχει βρεθεί η Eurobank από τη στιγμή που η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει υποστηρίξει ότι η πλευρά των εφοπλιστών έχει απειλήσει τα στελέχη της τράπεζας, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης του ομολόγου των 50 εκατ. ευρώ για την Άκτωρ.

    Η Greenhill των δυο εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη, απαντώντας χθες για πρώτη φορά ανέφερε ότι «ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και γι΄αυτό ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου».

    Συμπλήρωσε, ότι «ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του» ενώ καταλήγοντας κάλεσε το ΔΣ της Ελλάκτωρ να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας της με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξει η ίδια. 

    Φυσικά μεχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι δυο εφοπλιστές δεν είχαν δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας με την τράπεζα.

    “Βουλιάζει” η μετοχή της Ελλάκτωρ

    Προφανώς για να υποστηρίζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ η οποία διοικείται απο έναν έγκριτο νομικό τον κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη και έναν σοβαρό manager τον Άρη Ξενόφο, οτι οι δυο εφοπλιστές απειλούν με μηνύσεις, οι περισσότεροι θεωρούν οτι έτσι είναι τα πράγματα. 

    Και μάλιστα χθες η διοίκηση της Ελλάκτωρ συνομίλησε για όλα αυτά με τους δημοσιογράφους. 

    Γιατί προφανώς δεν έχει να φοβηθεί κάτι σε ότι λέει.

    Απο την άλλη, η πλευρά των εφοπλιστών εαν θεωρεί οτι η διοίκηση της Ελλάκτωρ λέει ψέματα, να βγει να το δηλώσει με μια συνέντευξη τύπου και οχι με ανούσιες ανακοινώσεις. 

    Πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα που δεν αναλύονται σε ανακοινώσεις των 150 λέξεων. 

    Αναλύονται σε διαδυκτιακές συνεντεύξεις τύπου. 

    Γιατί η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 2,38% 2,58 δεν είναι η εταιρεία της γωνίας.

    Είναι μια εισηγμένη εταιρεία με μετόχους. Και όπως άπαντες διαπίστωσαν χθες η μετοχή “γκρεμίστηκε” κατά 5%. 

    Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για τα σαλούν της Άγριας Δύσης. 

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ στο «κόκκινο»: Οι «πειρατές», η Eurobank και οι εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ