• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Έλεος – Σταματήστε να διαβάζετε αναξιόπιστα sites

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Έλεος, φτάνει πια. Να απαγορευθεί η λειτουργία των αναξιόπιστων sites.

    Πριν από λίγο μου έστειλαν ένα κείμενο από ένα site που δεν το είχα ξαναδιαβάσει ποτέ στην ζωή μου.  Έχει ένα κείμενο με τίτλο «στην Γαλλία ο ιός μεταλλάχθηκε και στέλνει στην εντατική  τους 30αρηδες  και τους 40αρηδες – Διάγγελμα Μακρόν- Παρόμοιες διαπιστώσεις και από την Ιταλία.»

    ΦΤΑΝΕΙ πια. Ίσως ακόμα και την ύστατη στιγμή με κυβερνητική παρέμβαση (γιατί δεν βλέπω πώς αλλιώς μπορεί να γίνει με το χάος του internet) πρέπει να σταματήσουν την λειτουργία τους όσα sites δεν απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους.

    Δύσκολο (έως απίθανο) μεν αλλά η σκληρή καθημερινότητα που ζούμε πλέον όλοι μας, αυτό επιβάλει. Ο πανικός είναι τόσο μεγάλος που ο καθένας κάνει πλάκες με τον φόβο του κόσμου για να πάρει μερικά κλικ και να εισπράξει κάποια λεφτά από τις διαφημίσεις της Google (όσες έχουν απομείνει πια).

    Αλλά και οι αναγνώστες με την τόσο μεγάλη εμπειρία που έχουν πλέον, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην διαβάζουν από αναξιόπιστα media το οτιδήποτε. Υπάρχουν στην Ελλάδα αξιόπιστα media που απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους – μέλη της ΕΣΗΕΑ.

    Έχουν ταυτότητα, τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ. Οι αναγνώστες τα γνωρίζουν. Ένα site που δεν έχει ταυτότητα είναι εκ των πραγμάτων αναξιόπιστο. Οπότε μην μένετε στον τίτλο. Διαβάστε και ποιο  site τα γράφει πριν «κλικάρετε» μέσα στο κείμενο.

    Μην αφήσετε κάποιους να κάνουν πλάκα με τον φόβο σας. Τα μικρά και άγνωστα sites  δεν έχουν την υποδομή ούτε τους επαγγελματίες δημοσιογράφους για να γράψουν ένα σοβαρό θέμα. Προστατέψετε τον εαυτό σας!!!

    Κάποιοι ίσως πείτε «μα αυτό είναι το πρόβλημα μας αυτή την στιγμή;” Ίσως και να είναι. Η διασπορά τέτοιων ειδήσεων χτυπάει κατευθείαν στην ψυχολογία του κοινού με τρόπο ανεξέλεγκτο.

    Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Ας διαβάζουμε τους σοβαρούς και να μην αφήνουμε τους πλακατζήδες να μας τσακίσουν την ψυχολογία.

    Να βλέπετε πάντα ποιο site διαβάζετε. Θα σας κάνει καλό.



    ΣΧΟΛΙΑ