• Πολιτική

    Χρίστος Δήμας στο CNN: «Ο Πούτιν προσπαθεί να μας διχάσει»

    • NewsRoom
    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας

    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας


    Στο δελτίο ειδήσεων του CNN παραχώρησε συνέντευξη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει συνέδριο του Economist.

    Ο κ. Δήμας μίλησε στην δημοσιογράφο Eleni Giokos για τις πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την αυξανόμενη τουρκική
    προκλητικότητα και το νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει η χώρα μας.

    Επίσης αναφορά έγινε στην συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

    «Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία από την πρώτη μέρα. Στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται για το πως θα μπορέσει η ΕΕ να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη την ώρα που ο Πούτιν προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη» δήλωσε ο Χρίστος Δήμας.

    «Στηρίζουμε τις κυρώσεις»

    Η Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Χρίστος Δήμας, στηρίζει τις κυρώσεις στη Ρωσία και ως χώρα «λαμβάνουμε πρωτοβουλίες να γίνουμε όλο και περισσότερο ενεργειακά ανεξάρτητοι, τοποθετούμε νέες δεξαμενές, προχωρούμε το νέο αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας που μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν».

    «Προχωρούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται υποδομές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι προτεραιότητα μας. Αλλά την ίδια ώρα τοποθετούμε υποθαλάσσια καλώδια για παράδειγμα με το Ισραήλ».

    «Υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας»

    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στο CNN ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα τηρεί αυτή την στάση για την «ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, το να υπερασπίζεσαι τις αξίες σου είναι εξαιρετικά σημαντικό».

    Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας – Έτοιμη για επενδύσεις

    «Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη» είπε στο CNN ο Χρίστος Δήμας και σας λέω πως «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά την ίδια ώρα πέρα από τουριστικός προορισμός είναι έτοιμη για επενδύσεις».

    Μήνυμα στην Τουρκία

    Ο Υφ. Ανάπτυξης καταδίκασε την ρητορική επίθεση του Προέδρου Ερντογάν στον Πρωθυπουργό ευελπιστώντας πως οι τόνοι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα πέσουν σύντομα.

    Υπενθύμισε όμως πως η Ελλάδα είναι αυτή που επιθυμεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και αυτή που υπερασπίζεται τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην περιοχή.

    Δείτε τη συνέντευξη:

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

    Τραβάει το σκοινί ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση νησιών αλλιώς θέτουμε θέμα κυριαρχίας



    ΣΧΟΛΙΑ