• Πολιτική

    Τραβάει το σκοινί ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση νησιών αλλιώς θέτουμε θέμα κυριαρχίας

    • NewsRoom
    Τσαβούσογλου

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Επιμένει στους αβάσιμους ισχυρισμούς περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών η Τουρκία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης σε μια ακόμη πρόκληση καθώς δεν δίστασε να επανέλθει στο αβάσιμο αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών εκτοξεύοντας και απειλές.

    Συγκεκριμένα μιλώντας στο Αnadolu o Τσαβούσογλου είπε ότι «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτές τις παραβάσεις θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αυτών».

    «Υπάρχει όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θέμα κυριαρχίας τους», τόνισε.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι: «Τερματίζουμε επίσημα τη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στέλνουμε επιστολή».

    Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης έδειξε και χάρτες «γκριζάροντας» ελληνικά νησιά.

    Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες. «Και η Ελλάδα άλλαξε το καθεστώς των νησιών και πρέπει να τα αποστρατιωτικοποίηση. αλλιώς μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους», είπε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος προκαλεί και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας: «Τα Δωδεκάνησα είναι μια ανοιχτή πληγή για εμάς. Τα Δωδεκάνησα έχουν καταληφθεί άδικα».

    Διαβάστε επίσης

    Προκλητικός Μελβούτ Τσαβούσογλου: Και η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της ”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ – Γιατί μας κατηγορείτε για Φινλανδία-Σουηδία;



    ΣΧΟΛΙΑ