ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι μετοχές για γερά νεύρα και πορτοφόλια, οι εξαγορές Μεγάλου, τα ρεκόρ της Βρεττού, η Eurobank και η UBS, οι μνηστήρες της Novibet, η big κίνηση Μαρινάκη, τα 16 εκατ. σε 23 μέρες για τον Εμπειρίκο, o Βεζανής και ο Paul, και η σπάνια συνέντευξη του Ευγενίδη στο My Story
«Ασκούμε στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης.
Ο κ. Χατζηβασιλείου, μιλώντας στον Real FM, ανέδειξε τη σημασία της παρουσίας των Chevron και ExxonMobil στην ευρύτερη περιοχή, ως δείγμα της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα. Όπως σημείωσε, «η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εδράζεται στο δίπολο ενέργεια και γεωπολιτική σταθερότητα, αποδίδει και ενισχύει τη διεθνή μας θέση».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η παρούσα κατάσταση διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα: «Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η Ελλάδα θα αποκτήσει ενισχυμένο ρόλο όχι μόνο στον ενεργειακό τομέα αλλά και στη γεωστρατηγική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου».
Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε πως η σχέση των δύο χωρών είναι στρατηγική και χτισμένη σε γερά θεμέλια. «Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της στενής συνεργασίας που έχει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, με τον Ισραηλινό ομόλογό του και επιβεβαιώνει πως η συνεργασία μας στην ενέργεια, την ασφάλεια, την τεχνολογία, την άμυνα και σε πολλούς ακόμη τομείς είναι ουσιαστική και στενή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ, ο Υφυπουργός τόνισε ότι το έργο προχωρά κανονικά, έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, και αποτελεί «έργο ειρήνης και σταθερότητας».
Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, τις οποίες χαρακτήρισε εγκάρδιες. Όπως επεσήμανε, «παραδοσιακά δύο είναι οι χώρες που εορτάζουν τις εθνικές τους εορτές στον Λευκό Οίκο: η Ελλάδα και η Ιρλανδία». Επιπλέον, αναφέρθηκε στη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υπογραμμίζοντας τη στενή της σχέση με τον κ. Τραμπ, γεγονός που – όπως είπε – διευκολύνει περαιτέρω τις επικοινωνίες Αθήνας και Ουάσινγκτον.
Τέλος, ερωτώμενος για την επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε: «Αν συγκρίνει κανείς τις ανακοινώσεις του State Department για τις συναντήσεις του κ. Ρούμπιο με τον κ. Γεραπετρίτη και μετά με τον κ. Φιντάν, θα καταλάβει τη διαφορά του λεκτικού. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος και ως πόλος σταθερότητας στην περιοχή».
Διαβάστε επίσης:
Σάμι Φάις: Χτύπησε το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης στο ΧΑ – «Ιστορική μέρα για τον όμιλο Fais»
Τάση για ναυπήγηση μεγάλων πλοίων μεταφοράς κοντέινερ άνω των 15.000 Teu
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα
- Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
- Αγγελούδης: Ο «Απόλλων» παραμένει ζωντανός να μας χαρίζει μοναδικές ανάσες πολιτισμού
- Τουρκία – Γ.Γκιουλέρ: «Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία» – Μηνύματα για ΝΑΤΟ και Αιγαίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.