• Πολιτική

    Χατζηδάκης για δηλώσεις Λινού: «Σχεδόν ίδιες με του Σπύρου Πνευματικού» – Τι απαντά

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης - Αθηνά Λινού

    Κωστής Χατζηδάκης – Αθηνά Λινού


    Με αφορμή την σκληρή τοποθέτηση του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, που είχε ως συνέπεια την αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας στη δημοσιότητα παλαιότερες δηλώσεις της υποψήφιας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθήνας Λινού.

    Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης έγραψε στο Twitter:

    «Σήμερα έχουν έρθει στη δημοσιότητα δηλώσεις της κ. Λινού οι οποίες είναι σχεδόν ίδιες -αν όχι ακριβώς ίδιες- με του κ. Πνευματικού.

    Ο κ. Τσίπρας που τόσο πολύ ενοχλήθηκε με το θέμα του κ. Πνευματικού, τι θα κάνει τώρα;

    Θα συμπεριλαμβάνεται η κ. Λινού στα ψηφοδέλτια του #ΣΥΡΙΖΑ ή θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις;

    Δεν μπορεί να υπάρξουν 2 μέτρα και 2 σταθμά!».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Την παραπάνω ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη αναδημοσίευσε και ο Άκης Σκέρτσος. «Δυο μέτρα και δυο σταθμά ως συνήθως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατάλαβαν τίποτα στις 21/5», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Η κ. Λινού σε συνέντευξή της – πριν από επτά χρόνια – είχε δηλώσει: «Στο τελικό στάδιο (σ.σ. του καρκίνου) θα έπρεπε να είχαμε παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους».

    Κληθείσα να εξηγήσει τι εννοεί, απαντά: «Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα».

    Και συνέχισε: «Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας, δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία».

    Υπενθυμίζεται ότι η  Αθηνά Λινού, ήταν η πρώτη που βγήκε να καταδικάσει δημόσια την τοποθέτηση του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς.

    «Η δήλωση του κ. Πνευματικού είναι τρομακτική, κάνει λόγο για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας. Η δήλωση αυτή όμως αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού, μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

    «Η ΝΔ δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε στους λειτουργούς υγείας, ούτε στις υποδομές. Γι’ αυτό το λόγο, βιώσαμε ήδη τρεις θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ.

    Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποσκοπεί σε δημόσια δωρεάν και καθολική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ή τόπου διαμονής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που πιστεύει στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και βέβαια στο ισχυρό κοινωνικό κράτος. Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο», προσθέτει.

    ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Λινού μιλά για στήριξη ασθενών στο τέλος της ζωής τους

    Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση που έκανε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας σε ανακοίνωση: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, η ΝΔ μιλάει για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

    Παράλληλα, καταγγέλλει τη ΝΔ ότι «σήμερα μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού».

    Ακολούθως εξηγεί: «Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας. Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική».

    Καταλήγοντας ζητά από τη ΝΔ «να απολογηθεί γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος».

    Λινού: Η αντιμετώπισή μου στα θέματα υγείας βασίζεται στην αξία του ανθρώπου

    Στην «ανακουφιστική φροντίδα» ασθενών με καρκίνο επικεντρώθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αθηνά Λινού, αναφέροντας σε ανάρτησή της πως «αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης».

    Συγκεκριμένα, η κ. Λινού αναφέρει:

    «Επειδή κάποιοι λένε ότι έχω την ίδια αντιμετώπιση στα θέματα καρκίνου με τον κ. Πνευματικό, δείτε μόνοι σας εδώ όλη τη συνέντευξη που έκανα ως γιατρός πριν 7 χρόνια. Πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του. Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης. Γι᾽ αυτό άλλωστε είπα τότε ότι πρέπει να παρέχουμε περισσότερη υποστήριξη και για τον ασθενή και για τους συγγενείς του. Σε όλη μου την καριέρα, η αντιμετώπισή μου στα θέματα υγείας βασίζονται στην αξία του ανθρώπου ως προσώπου».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Διαβάστε επίσης:

    Μάντζος: Ο κ. Μητσοτάκης απέσυρε τον κ. Πνευματικό γιατί «μαρτύρησε»

    Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ