ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Νέα Αριστερά θα καταθέσει δική της νομοθετική πρόταση για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα και καλεί τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να την υποστηρίξουν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει σε δήλωσή του ότι «χτες ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει διαλέξει πλευρά: ανακοίνωσε ότι το αυτονόητο αίτημα της νομικής αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετατίθεται για το ασαφές μέλλον. Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών».
Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημειώνει ότι «η κοινωνία θα προχωρήσει», τονίζοντας ότι «η Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης υπαναχωρήσει, όπως τελικά έγινε, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση δική μας νομοθετικής πρότασης για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Αυτή τη δέσμευσή μας θα την κάνουμε πράξη».
Καλεί μάλιστα «τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση ώστε να γίνει κτήμα της ελληνικής κοινωνίας και νόμος του ελληνικού κράτους».
Ο κ. Χαρίτσης καταλήγει αναφέροντας ότι «η Νέα Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Για να γίνει το αυτονόητο, νόμος. Για να προχωρήσουμε μπροστά σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ισότητας και δικαιοσύνης».
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Επέστρεψε στο υπ. Υγείας – «Προτεραιότητά μου οι εμβολιασμοί και η ενίσχυση του ΕΣΥ»
Χάρης Δούκας: Υπάρχει μια εκδικητική προσέγγιση από την κυβέρνηση
Άδωνις Γεωργιάδης: Η φιλία με τον Χρυσοχοΐδη, το κάρμα, η ατζέντα και η Novartis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.