• Πολιτική

    Γεωργιάδης: Επέστρεψε στο υπ. Υγείας – «Προτεραιότητά μου οι εμβολιασμοί και η ενίσχυση του ΕΣΥ»

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας


    Στο υπουργείο Υγείας επέστρεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το απόγευμα της Πέμπτης.

    «Είναι μια μέρα συγκίνησης. Ξεκινάμε τη δουλειά από τώρα. Έχω καλέσει όλους τους συνεργάτες μου για να μπορέσω να ενημερωθώ σωστά, να δω τι γίνεται με την πίεση στα νοσοκομεία, με την πανδημία και τη γρίπη. Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος» δήλωσε αρχικά ο νέος υπουργός προσερχόμενος στο υπουργείο Υγείας.

    Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει την θέση αυτή με «πολύ κέφι και όρεξη».

    Ερωτηθείς για τη νέα του θητεία, απάντησε ότι είναι σε ένα γνώριμο περιβάλλον καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει επαφές με τους παλιούς συνεργάτες του στο υπουργείο.

    «Πρώτο μέλημα είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό και την γρίπη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών», τόνισε.

    «Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι 35.000 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία έχει χαλαρώσει, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ», είπε προσθέτοντας ότι αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το θέμα των εμβολιασμών.

    Ερωτηθείς για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μετά τις εορτές απάντησε ότι είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται παρακολούθηση προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι είναι στην κορύφωσή του».

    Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για τα νοσοκομεία απάντησε ότι ανησυχεί με την έννοια ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται.

    Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι όλα θα πάνε καλά, πως έχει έρθει με κέφι και όρεξη για δουλειά σε ένα υπουργείο που γνωρίζει καλά από την προηγούμενη θητεία του.

    «Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε όταν φεύγουμε από τα υπουργεία, ο κόσμος να λέει ότι είδε μια σημαντική αλλαγή, ότι έχουμε καλύτερα νοσοκομεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Γενικά στα υπουργεία που πήγα καλύτερα τα άφησα τα πράγματα μετά. Ελπίζω και εδώ» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ.Υγείας: Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο

    Κορονοϊός: Οδηγίες ΕΟΔΥ για ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα σχολεία

    Έκθεση ΕΟΔΥ: 57 θάνατοι ασθενών από COVID και 3 από γρίπη – Αύξηση σε όλους τους δείκτες



    ΣΧΟΛΙΑ