• Ελλάδα

    Χάος και στο ποδόσφαιρο: Ο Κοντονής βάζει… λουκέτο σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος!

    • NewsRoom


    Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στις 19:30, αναβάλλεται σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και των συναρμοδίων φορέων.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κίνδυνος να μπει… λουκέτο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ορατός από ποτέ, ενώ το Κύπελλο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διακοπεί οριστικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για το τι μπορεί να συμβεί, εάν στον τελικό τεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

    Όσον αφορά στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ζήτησε με επιστολή του από την ΕΠΟ και τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας να γνωμοδοτήσουν για το αν συντρέχει λόγος να αναβληθεί  ο συγκεκριμένος αγώνας, μετά τα γεγονότα της Τούμπας.

    Ειδικότερα, η γνωμοδότηση ήταν υπέρ της διακοπής, ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου δεν συνεπάγεται αντίστοιχη στάση και για το πρωτάθλημα, αν και υπάρχει ξεκάθαρα η σκέψη για αναστολή της Super League.

    Η άποψη των ΕΠΟ και ΔΕΑΒ δεν είναι δεσμευτική, αφού ο νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό , είτε επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες είτε αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

    Σταύρος Κοντονής
    Σταύρος Κοντονής

    Η ανακοίνωση του υπουργείου:

    «Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο 1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ -ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού- προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

    Ποινές

    Μπορεί η τύχη του αγώνα της Τούμπας να κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, όμως θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης.

    Επιπρόσθετα, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για τουλάχιστον τρεις-τέσσερις αγωνιστικές. Επίσης,  ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

    Αν, επίσης, ο ΠΑΟΚ  δεν κατέβει στο γήπεδο για τον επαναληπτικό, όπως δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, τότε στην παραπάνω τιμωρία θα προστεθεί πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ αν η αποχή του ΠΑΟΚ συνεχιστεί και συμπληρωθούν τρεις αγώνες χωρίς να κατέβει στο γήπεδο, τότε προβλέπεται υποβιβασμός στην αμέσως παρακάτω κατηγορία.

    Διαβάστε επίσης: Βαριά ποινή περιμένει τον ΠΑΟΚ μετά την κόλαση της Τούμπας



    ΣΧΟΛΙΑ