ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη διαφωνία με τις προωθούμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα εκφράζει, δημοσίως αυτή την φορά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς, όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής την δεσμεύουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τον διάδοχο του, ο Σταύρος Κοντονής είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι εκείνος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε στα χέρια του το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές, το οποίο όμως δεν προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση, σε επίπεδο εντυπώσεων, τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.
Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος πρότεινε την σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, καθώς, όπως τόνισε, το υφιστάμενο πόρισμα -το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση- σε μεγάλο βαθμό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαίροντας το έργο του ως επιστήμονα και ως πολιτικού και αποδίδοντας σε σκοπιμότητες την υπερ-προβολή ορισμένων θέσεων του.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis, ο κ. Κοντονής είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε ως «πολυδαίδαλη, με διεθνείς απολήξεις και εμπλοκή χιλιάδων γιατρών του ΕΣΥ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοντονής κατά Μαξίμου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην γραμμή ΝΔ ο πρώην υπουργός!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα διαφοροποίηση Κοντονή για το θέμα του αυτοφώρου – «Έμμεσο άδειασμα» στον Πολάκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης